Domaći kolač od trešanja
Ovaj kolač od trešanja uvijek me podsjeti na ono lijepo proljetno poslijepodne kad se rodila moja nećakinja. Kao da je mama imala predosjećaj, baš je napravila kolač od trešanja, tako da smo uz koju čašicu vina lijepo nazdravili, al malenoj ipak nismo dali ime trešnja ;) Za svaki rođendan, isti kolač, a malena ga obožava
Sastojci:
postupak pripreme
Margarin, šećer i žumanjke pjenasto izmiješajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, malo mlijeka, naribanu limunovu koricu, pa sve zajedno izmiješajte. Na kraju istucite snijeg od bjelanjaka, pa ga naizmjence s mljevenim orasima lagano umiješajte u tijesto. U namašten lim stavite pola pripremljene smjese te oprane i dobro osušene trešnje jednolično rasporedite po površini. Prekrijte drugim dijelom tijesta. Pecite oko 45 min. na 200 stupnjeva. Kada je kolač pečen i ohlađen, po njemu poslažite iz papira izrezane trešnje, te sve posipajte šećerom u prahu. Skinite papiriće i narežite kolač na kocke.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: margarin / jaja