Grčka baklava

Autor: tatjanab   (palac x 1504) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1 pakovanje jufki 4 jajeta 1 čaša jogurta 1 čaša šećera 1 čaša ulja 1 prašak za pecivo 2 kesice vanilije 300-400....gr oraha ( količina je proizvoljna ) Priprema Jaja dobro umutiti sa šećerom, dodati jogurt,ulje,prašak za pecivo, vanilin šećer i na kraju orahe ( sjeckane ) Jufku podijeliti na 7 ili 8 dijelova,nauljiti tepsiju i poredati prvi sloj kora ( neka on bude deblji ),preko toga preliti dio smjese i na taj način redati kore sve dok de smjesa ne potroši (voditi računa da vam ostane par kora za prekrivanje u završnom sloju ) Peći u rerni 1h na 200C Kad baklava porumeni preliti je sirupom ( hladnim !!) Sirup: 1 kg šećera 1/2 l vode Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.2 (+5) ‹ Bugarska baklava najbolji recept Mirandina voćna baklava ›
Ovo je baklava koja se lako priprema,ne zahtijeva mnogo truda, a manje je kalorična nego klasične baklave
Grčka baklava

Sastojci:

  • 1 pakovanje jufki
  • 4 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kesice vanilije
  • 300-400....gr oraha ( količina je proizvoljna )

Priprema

Jaja dobro umutiti sa šećerom, dodati jogurt,ulje,prašak za pecivo, vanilin šećer i na kraju orahe ( sjeckane )

Jufku podijeliti na 7 ili 8 dijelova,nauljiti tepsiju i poredati prvi sloj kora ( neka on bude deblji ),preko toga preliti dio smjese i na taj način redati kore sve dok de smjesa ne potroši (voditi računa da vam ostane par kora za prekrivanje u završnom sloju )

Peći u rerni 1h na 200C

Kad baklava porumeni preliti je sirupom ( hladnim !!)

Sirup:

  • 1 kg šećera
  • 1/2 l vode
Prosjek: 4.2 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Ima primamljivih recepata.