

8 žumanjka
10 dkg šećera
10 dkg badema
8 dkg brašna
karamel
8 bjelanjka (snijeg)
25 dkg šećera za karamel
Krema:
20 dkg maslaca
10 dkg šećera
5 žumanaca
dl crne kave
dkg brašna
polovica karamela
Postupak pripreme
Najprije napravite karamel tako da šećer miješate u kotliću dok ne postane prozirna žuta tekućina, koju izlijete na tanjur namazan maslacem. Kad se karamel ohladi, sameljite ga, pa polovicu stavite u biskvit-smjesu, a polovicu u kremu. Od žumanjka, šećera, samljevenih badema, prosijanog brašna, karamela i snijega napravite smjesu za tortu, stavite u namazani i obloženi oblik za torte i pecite polagano. Kad je torta pečena, izrežite ju na tri lista, nadjenite kremom i prelijte glazurom od kave, a ukrasite bombonima.
Krema: žumanjke, kavu i brašno tucite na vatri dok smjesa ne zavrije. Kad se smjesa ohladi, dodajte samljeveni karamel i stavite u pjenasto izmiješani maslac.
Krema: skuhati kavu, tući na pari žumanjak, kavu, šećer i brašno, ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu, dodati karamel.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+457)
Sastojci
- 8 žumanjka
- 10 dkg šećera
- 10 dkg badema
- 8 dkg brašna
- karamel
- 8 bjelanjka (snijeg)
- 25 dkg šećera za karamel
Krema:
- 20 dkg maslaca
- 10 dkg šećera
- 5 žumanaca
- dl crne kave
- dkg brašna
- polovica karamela
Postupak pripreme
Najprije napravite karamel tako da šećer miješate u kotliću dok ne postane prozirna žuta tekućina, koju izlijete na tanjur namazan maslacem. Kad se karamel ohladi, sameljite ga, pa polovicu stavite u biskvit-smjesu, a polovicu u kremu. Od žumanjka, šećera, samljevenih badema, prosijanog brašna, karamela i snijega napravite smjesu za tortu, stavite u namazani i obloženi oblik za torte i pecite polagano. Kad je torta pečena, izrežite ju na tri lista, nadjenite kremom i prelijte glazurom od kave, a ukrasite bombonima.
Krema: žumanjke, kavu i brašno tucite na vatri dok smjesa ne zavrije. Kad se smjesa ohladi, dodajte samljeveni karamel i stavite u pjenasto izmiješani maslac.
Krema: skuhati kavu, tući na pari žumanjak, kavu, šećer i brašno, ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu, dodati karamel.