Jabučni kolač
Sastojci za nadjev jabučnog kolača
- 1 kg kiselih jabuka
- 6 žlica šećera
- 1 žličica cimeta
- 5 žlica maslaca
Sastojci za tijesto
- 10 dag brašna
- 4 žumanjka
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 l mlijeka
Sastojci za premaz
- 4 bjelanjka
- 4 žlice šećera
Prirpema jabučnog kolača:
Jabuke ogulite, očistite od koštica, pa narežite na deblje ploške. Lim premažite maslacem, rasporedite jabuke, pošećerite i posipajte cimetom. Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 180 C. Vruće jabuke prelijte tijestom. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, pa dodajte oko 1 dl od ukupne količine mlijeka i umiješajte brašno u glatku smjesu. Preostalo mlijeko zakuhajte, pa miješajući dodajte žumanjke. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne, zalijte jabuke. Sve zajedno pecite još 10 - 12 minuta. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, pa dodavajte šećer. Čvrstim snijegom premažite kolač, prošarajte vilicom, pa osušite u pećnici još nekoliko minuta.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): kolač od jabuka
- Sastojci: brašno / cimet / jabuke / jaja / maslac / mlijeko / šećer / vanilin šećer
napravila, malo po svom, ali uglavnom - recept je isproban. odlično je ispao