Jagnjetina u mlijeku

recepti_bez_slike
 1,5 kg jagnjećeg mesa od plećke ili bubrežnjaka  1,5 litar mlijeka  3 šargarepe  2 lovorova lista  5-6 zrna bibera  1 kg krompira  peršun i so. Način rada: Meso se opere, stavi u lonac i prelije mlijekom. Dodaje se cijela mrkva, lovor, biber i so po ukusu. U drugom loncu kuva se oljušten cijeli krompir. Kada je meso kuvano izvadi se iz lonca, isječe, stavlja se u dublju posudu i dodaje se cijeli kuvani krompir i mrkva. Preliti procijedenim mlijekom u kome se kuvalo meso i ukrasiti peršunom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Crnogorsko jelo

Potrebo je:

  •  1,5 kg jagnjećeg mesa od plećke ili bubrežnjaka
  •  1,5 litar mlijeka
  •  3 šargarepe
  •  2 lovorova lista
  •  5-6 zrna bibera
  •  1 kg krompira
  •  peršun i so.

Način rada:

Meso se opere, stavi u lonac i prelije mlijekom. Dodaje se cijela mrkva, lovor, biber i so po ukusu. U drugom loncu kuva se oljušten cijeli krompir. Kada je meso kuvano izvadi se iz lonca, isječe, stavlja se u dublju posudu i dodaje se cijeli kuvani krompir i mrkva. Preliti procijedenim mlijekom u kome se kuvalo meso i ukrasiti peršunom.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Edis
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)