80 dag kelja
20 dag vrganja
10 dag suhe mesnate slanine
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
2 dl crvenog vina
1 dl mlijeka
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice brašna
1 žlica celerovog lista
maslac, papar, sol
Priprema:
Kelj očistite, operite i narežite na rezance. Stavite ga u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 15 minuta, a zatim ocijedite. Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom maslacu popržite na kockice narezanu slaninu, dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak a zatim narezane vrganje, pa sve zajedno kratko vrijeme pirjajte. Zatim pirjanim vrganjima dodajte ocijeđeni kelj, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, posolite i popaprite. Kuhajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljeno jelo dodajte brašno razmućeno s mlijekom i zajedno kuhajte još 5 minuta, a zatim umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim celerovim listom. Ovo ukusno domaće jelo najbolje prija s domaćom toplom pogačom ili kukuruznim kruhom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+342)
Ovo je, kao i većina jela spremljenih na lovački način, vrlo ukusno jelo. Pogotovo ako imate dobre vrganje. Odlično je, preporučam probati!
Sastojci:
- 80 dag kelja
- 20 dag vrganja
- 10 dag suhe mesnate slanine
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 dl crvenog vina
- 1 dl mlijeka
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice brašna
- 1 žlica celerovog lista
- maslac, papar, sol
Priprema:
Kelj očistite, operite i narežite na rezance. Stavite ga u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 15 minuta, a zatim ocijedite. Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom maslacu popržite na kockice narezanu slaninu, dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak a zatim narezane vrganje, pa sve zajedno kratko vrijeme pirjajte. Zatim pirjanim vrganjima dodajte ocijeđeni kelj, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, posolite i popaprite. Kuhajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljeno jelo dodajte brašno razmućeno s mlijekom i zajedno kuhajte još 5 minuta, a zatim umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim celerovim listom. Ovo ukusno domaće jelo najbolje prija s domaćom toplom pogačom ili kukuruznim kruhom.
Super!
Steta sto nema slike, sutra ga pravim pa ako mi uspije slikat ću