Rezanci sa šunkom i sirom
Baš sam tužna cijeli tjedan... Bila kod kćerke, napravila je dobre stare rezance sa šunkom i sirom, koje sam obožavala raditi mom pokojnom mužu.. Moram priznati da ih nisam radila već godinu dana, ali ponovno me kćerka podsjetila kako i rezanci mogu biti ukusni...Nešto novo, drugačije, fino
Sastojci:
- 40 dag širokih zelenih rezanaca
- 15 dag kuhane šunke
- 4 rajčice
- 2 žlice pirea od rajčice
- 20 dag naribanog sira trapista
- 1 grančica peršinovog lista
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite šunku narezanu na rezance. Dodajte oguljene i na komade narezane rajčice i zajedno pirjajte oko 10 minuta, a zatim dodajte pire od rajčice razrijeđen sa 1 dl juhe ili vode. Posolite, popaprite i zajedno kuhajte kratko vrijeme a zatim dodajte kosani peršinov list. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Prelijte ih smjesom od šunke i rajčice te lagano izmiješajte. Tada jela istresite u dublju zdjelu i pospite naribanim trapistom ili trapist poslužite posebno.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina