Kesten ploške
Sastojci za tijesto
- 2 žlice ulja
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 3 žlice brašna
- 21 dag protisnutog kestena
- 7 žumanjaka
- 18 dag šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 7 dag razmekšane čokolade
- 7 bjelanjaka
priprema:
Izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte čokoladu, ulje, kesten, brašno s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. U lim za pečenje, obložen namaštenom folijom, izlijte smjesu i ispecite. Nakon pečenja ostavite kolač neko vrijeme u limu da se ohladi, a onda istresite na stol. Kad je dobro ohlađen (može i sutradan) prerežite ga i dobro poškropite rumom.
Nadjev
- 25 dag maslaca
- 25 dag mljevenog šećera
- 30 dag kestena
- rum
Glazura
- 3 i 1/2 žlice šećera
- 3 i 1/2 žlice mlijeka
- 10 dag čokolade
- 7 dag maslaca
Miješajte pjenasto šećer i maslac, dodajte kesten i rum i sve dobro izmiješajte. Podijelite na dva dijela. Polovicu tijesta stavite u lim i premažite polovicom nadjeva, stavite drugi dio tijesta i premažite nadjevom. Stavite na hladno. Prelijte glazurom od čokolade. Režite male kocke (4 cm).
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): kesten ploške / kolači i slastice / kolači s čokoladom
- Sastojci: ulje / šećer / rum / čokolada / brašno / vanilin šećer / jaje / kesten / maslac / mlijeko / prašak za pecivo