Kesten ploške

recepti_bez_slike
2 žlice ulja  1/2 žličice praška za pecivo  3 žlice brašna  21 dag protisnutog kestena  7 žumanjaka  18 dag šećera  2 vrećice vanilin šećera  7 dag razmekšane čokolade  7 bjelanjaka  priprema: Izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte čokoladu, ulje, kesten, brašno s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. U lim za pečenje, obložen namaštenom folijom, izlijte smjesu i ispecite. Nakon pečenja ostavite kolač neko vrijeme u limu da se ohladi, a onda istresite na stol. Kad je dobro ohlađen (može i sutradan) prerežite ga i dobro poškropite rumom.  Nadjev  25 dag maslaca  25 dag mljevenog šećera  30 dag kestena  rum  Glazura  3 i 1/2 žlice šećera  3 i 1/2 žlice mlijeka  10 dag čokolade  7 dag maslaca  Miješajte pjenasto šećer i maslac, dodajte kesten i rum i sve dobro izmiješajte. Podijelite na dva dijela.  Polovicu tijesta stavite u lim i premažite polovicom nadjeva, stavite drugi dio tijesta i premažite nadjevom. Stavite na hladno. Prelijte glazurom od čokolade. Režite male kocke (4 cm).  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+589)

Sastojci za tijesto

  • 2 žlice ulja 
  • 1/2 žličice praška za pecivo 
  • 3 žlice brašna 
  • 21 dag protisnutog kestena 
  • 7 žumanjaka 
  • 18 dag šećera 
  • 2 vrećice vanilin šećera 
  • 7 dag razmekšane čokolade 
  • 7 bjelanjaka 

priprema:

Izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte čokoladu, ulje, kesten, brašno s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. U lim za pečenje, obložen namaštenom folijom, izlijte smjesu i ispecite. Nakon pečenja ostavite kolač neko vrijeme u limu da se ohladi, a onda istresite na stol. Kad je dobro ohlađen (može i sutradan) prerežite ga i dobro poškropite rumom. 

Nadjev 

  • 25 dag maslaca 
  • 25 dag mljevenog šećera 
  • 30 dag kestena 
  • rum 

Glazura 

  • 3 i 1/2 žlice šećera 
  • 3 i 1/2 žlice mlijeka 
  • 10 dag čokolade 
  • 7 dag maslaca 

Miješajte pjenasto šećer i maslac, dodajte kesten i rum i sve dobro izmiješajte. Podijelite na dva dijela.  Polovicu tijesta stavite u lim i premažite polovicom nadjeva, stavite drugi dio tijesta i premažite nadjevom. Stavite na hladno. Prelijte glazurom od čokolade. Režite male kocke (4 cm). 

Prosjek: 4 (+589)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)