12 bjelanjaka (snijeg)
56 dkg badema
56 dkg vanili šećera
10 dkg badema za ukras
Krema:
8 žumanjka
30 dkg šećera
6 žlica crne kave
25 dkg maslaca
Postupak pripreme
U čvrsti snijeg od bjelanjaka utuče se šećer i umiješaju samljeveni, oguljeni bademi. Od te smjese ispecite dva lista, kad se listovi ohlade, sastave se kremom, a torta premaže kremom i ukrasi oguljenim kosanim bademima.
Krema: žumanjak, šećer i crna kava tuku se na pari dok smjesa ne postane gusta, zatim se tuče dalje dok se malo ne ohladi. Posve ohlađenu smjesu umiješajte u pjenasto izmiješani maslac.
Krema: skuhati kavu, miješati žumanjak, šećer i kavu, tucite na pari, ohladite, miješajte maslac, umiješati kremu u maslac.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+2)
Sastojci
- 12 bjelanjaka (snijeg)
- 56 dkg badema
- 56 dkg vanili šećera
- 10 dkg badema za ukras
Krema:
- 8 žumanjka
- 30 dkg šećera
- 6 žlica crne kave
- 25 dkg maslaca
Postupak pripreme
U čvrsti snijeg od bjelanjaka utuče se šećer i umiješaju samljeveni, oguljeni bademi. Od te smjese ispecite dva lista, kad se listovi ohlade, sastave se kremom, a torta premaže kremom i ukrasi oguljenim kosanim bademima.
Krema: žumanjak, šećer i crna kava tuku se na pari dok smjesa ne postane gusta, zatim se tuče dalje dok se malo ne ohladi. Posve ohlađenu smjesu umiješajte u pjenasto izmiješani maslac.
Krema: skuhati kavu, miješati žumanjak, šećer i kavu, tucite na pari, ohladite, miješajte maslac, umiješati kremu u maslac.