Krumpir s vinom na dalmatinski način
Mamina tetka u Trogiru uvijek je uz ribu pravila ovaj dalmatinski recept - krumpir s vinom.. Od nje sam i prepisala, baš mi se svidio, vrijedan recept da se pravi i u Zagrebu
Sastojci:
- ulje
- papar
- sol
- 1 kg mladog krumpira
- 1 češanj češnjaka
- 1,5 dl bijelog vina
- 1 žličica korijandera
priprema:
Kad krumpir ogulite, operete i posušite, stavite ga onda u posudu na zagrijana ulje i kratko popržite. Zatim dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, popaprite i pospite korijanderom. Pirjajte na srednjoj vatri da krumpir posve omekša. Poslužite toplo kao prilog uz meso, perad, ribu ili npr kao samostalno jelo uz salatu od povrća.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): krumpir s vinom / krumpir / dalmatinsko jelo
- Sastojci: vino / ulje / sol / papar / krumpir / korijander / češnjak