Rižot od školjki

Autor: admin   (palac x 180079) |moji recepti

3
1 500 g miješanih školjki 300 g riže za rižot 100 ml maslinova ulja 150 g crvenog luka 4 režnja češnjaka peršin list 250 g svježe rajčice sol papar Način pripreme Školjke stavite na vatru, poklopite i pustite nekoliko minuta da se otvore u vlastitom soku. Skinite s vatre, pustite da se ohlade i odvojite meso od ljuštura. Na ugrijanome maslinove ulju popržite sitno sjeckani crveni luk i češnjak. Dodajte meso školjaka i na kockice narezanu svježu rajčicu. Nakratko prokuhajte, dodajte rižu i na laganoj vatri pirjajte dok se riža dobro ne ugrije. Miješajte podlijevajući bijelim vinom i vodom. Kad riža omekša, posolite, popaprite, pospite sjeckanim peršinom. Maknite s vatre, nakapajte maslinovim uljem, promiješajte i poslužite. Savjet: Rižot će biti ukusniji ako u njega dodate malo mesa rakovice.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
rižoto od školjaka

Sastojci za četiri osobe

  • 1 500 g miješanih školjki
  • 300 g riže za rižot
  • 100 ml maslinova ulja
  • 150 g crvenog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • peršin list
  • 250 g svježe rajčice
  • sol
  • papar

Način pripreme

Školjke stavite na vatru, poklopite i pustite nekoliko minuta da se otvore u vlastitom soku. Skinite s vatre, pustite da se ohlade i odvojite meso od ljuštura.
Na ugrijanome maslinove ulju popržite sitno sjeckani crveni luk i češnjak. Dodajte meso školjaka i na kockice narezanu svježu rajčicu. Nakratko prokuhajte, dodajte rižu i na laganoj vatri pirjajte dok se riža dobro ne ugrije. Miješajte podlijevajući bijelim vinom i vodom. Kad riža omekša, posolite, popaprite, pospite sjeckanim peršinom. Maknite s vatre, nakapajte maslinovim uljem, promiješajte i poslužite.
Savjet:
Rižot će biti ukusniji ako u njega dodate malo mesa rakovice.
 

Prosjek: 2.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Viljam Cvek
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)