Kukuruzni kruh
Postupak je jednostavan a omjer kukurznog brašna u odnosu na pšenično uvijek treba biti 1:2 odnosno na jednu količinu kukuruznog brašna uzme se dupla količina pšeničnog. I to je sva mudrolija!
- 250 g kukuruznog brašna pomiješati s vrelom vodom i ostaviti hladiti pa dodati 500 g pšeničnog glatkog brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 čajnu žlicu soli i
- 1 čajnu žlicu šećera
- 1 jušnu žlicu maslinova ulja
Sve ovo zamijesiti toplom vodom kao i svaki kruh. Vodu treba oprezno dodavati da ne bude premekano tijesto. Dobro umijesti i ostaviti stajati dok ne odvostruči volumen.
Kada je dovoljno nakvasalo prekuhati ga, po želji podijeliti u štruce, malo ga izvaljati na kukuruznom brašnu i staviti da se još malo diže - oko 15 min što opet ovisi o temperaturi okoline.
Staviti u vruću pećnicu da se peče, prvo na visokoj tempreaturi oko 10 min, a zatim smanjiti temperaturu i peći na 180 - 200°C. Potrebno vrijeme za pečenje je oko 45 minuta - što ovisi od pećnice!
You might also like:
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / kruh:152 / kukuruz
- Sastojci: kvasac / sol / šećer / maslinovo ulje / kukuruzno brašno / glatko brašno
O moj dragi Bože!
Ne znam kako to još objasniti ali, to bi otprilike značilo još ga malo nakuhavati odnosno istisnuti nastale mjehuriće iz tijesta!
Nije čudo da me ne razumijete i ja se ne ljutim, nego...
šta znači prekuhati tijesto?