Pivski kruh
Recept nije moj, ali je VRHUNSKI!!!
Sastojci:
- 60 dkg brašna (glatko)
- 2 praška za pecivo
- 2 žlice šećera (jušne žlice)
- 2 jaja
- 0,5 l piva (sobne temperature)
- malo soli (prstohvat)
- 25 dkg sira (gouda,edamer...)
- 25 dkg šunke
- 25 dkg pancete
Priprema:
Sve sastojke izmiješati mikserom te izliti u duboku (ne preveliku) posudu koja se prije namaže maslom ili margarinom te pospe purom (kukuruznom krupicom) u tankom sloju. Nakon što se smjesa izlije u posudu ponovo se pospe purom (kukuruznom krupicom) u tankom sloju. Stavi se peći u pećnicu na 190 stupnjeva oko 50-ak minuta.
Idealno za posluživanje kao predjelo ili uz pračenje utakmica hrvatske reprezentacije (naravno, uz solidne količine piva...)!
Dobar tek!
Dobro, koliko se diže dugo ovaj kruh??????? danmandson, jesi ti probao to napraviti? je da mu je miris jako fini, ali čini mi se da pola dana diže!!!!! I kaj nejde više pive??? Naljutio me ovaj pivski kruh!!!!
Ovj kruh se uopće ne ostavlja da se digne, nego se sastojci izmješaju, uliju u posudu i stave peći( ...uostalom, kao što piše u receptu!).
Kruh se digne prilikom pečenja!
DA, ne samo da sam to probao peći, već ga pećemo barem jednom mjesečno!!!
ZNAČI: samo se pridržavaj recepta i NE MOŽEŠ POGRIJEŠITI!
Pozdrav!
Daniel
Daniel
Ovo morate iskušati!
Daniel