Lignje s krumpirom
Nisam već dugo pržila lignje, al baš idealan ručak npr za petak. No mama mi stalno visi za vratom i upozorava da svučem tanku tamnu kožu, da razrežem utrobu i da operem lignje. Eto, prenosim vam savjete, probajte po ovom receptu. Iako ima zaista mali milijun načina u kojoj kombinaciji pržiti lignje, nekako mi je ovaj najdraži i naj zasitniji
Sastojci:
- 80 dag liganja
- 60 dag krumpira
- 2 dl bijelog vina
- 1 žlica vinskog octa
- prstohvat ružmarina
- maslinovo ulje
- sol
- papar
priprema:
Krumpir u ljusci skuhajte napola, zatim ga ogulite i narežite na kolute. U međuvremenu lignje očistite, operite pa vrećasti dio narežite na prstenove, a krakove narežite na komadiće. Zatim na dno dobro nauljene prikladne posude složite narezane lignje zajedno s kracima, posolite ih, popaprite i pospite smrvljenim ružmarinom. Odozgo poredajte narezani krumpir. Sve zalijte mješavinom od 2 dl ulja, vina, vinskog octa, posolite i popaprite. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite dok krumpir ne bude hrustav. Uz ovo jelo odlično prija zelena salata prelivena jogurtom i posuta nasjeckanim vlascem.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / lignje
- Sastojci: sol / salata / papar / maslinovo ulje / lignje / krumpir / jogurt / jelo
obozavam lignje i cesto su na mom meniju jer se u selu zna naci friskih kad se decki vrate sa mora. Djeca rado jedu panirane ili sa zara, a meni je ovako najjednostavnije i najlakse. Pogotovo kad gosti dodju,mogu s njima na miru popricat dok se rucak sprema.