80 dag krumpira
1 režanj češnjaka
1 dl kiselog vrhnja
1 dl mlijeka
lovorov list
mljevena crvena paprika (slatka)
2 žlice brašna
Ulje
Papar
sol
Postupak pripreme
Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Kuhajte ga u vodi kojoj ste dodali sol, papar, nasjeckani češnjak, lovorov list i mljevenu papriku. Kada je krumpir kuhan, dodajte mu brašno, prethodno razmućeno s malo hladne vode, i uz stalno miješanje u posudu polako ulijevajte mlijeko, a zatim i kiselo vrhnje. Sve zajedno neka kratko zakipi. Zgotovljeno jelo malo ohladite, a zatim poslužite. U tanjure stavite narezani domaći kukuruzni kruh koji prelijte pretepenim krumpirom.
Savjet: Oguljeni i narezani krumpir brže će se skuhati ako vodi dodate malo ulja.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+4)
Sastojci
- 80 dag krumpira
- 1 režanj češnjaka
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 dl mlijeka
- lovorov list
- mljevena crvena paprika (slatka)
- 2 žlice brašna
- Ulje
- Papar
- sol
Postupak pripreme
Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Kuhajte ga u vodi kojoj ste dodali sol, papar, nasjeckani češnjak, lovorov list i mljevenu papriku. Kada je krumpir kuhan, dodajte mu brašno, prethodno razmućeno s malo hladne vode, i uz stalno miješanje u posudu polako ulijevajte mlijeko, a zatim i kiselo vrhnje. Sve zajedno neka kratko zakipi. Zgotovljeno jelo malo ohladite, a zatim poslužite. U tanjure stavite narezani domaći kukuruzni kruh koji prelijte pretepenim krumpirom.
Savjet: Oguljeni i narezani krumpir brže će se skuhati ako vodi dodate malo ulja.
čula sam da Međimurci pretepaju neka jela (mislim da sam u Štrigovi probala pretepenu međimursku juhu kad sam bila na dvodnevnom seminaru u Međimurju), ali nisam znala na koji dio se to pretepanje odnosi. Bas cu probati ovo jer imam finog domaćeg krumpira, a i volim krumpir na bilo koji nacin.Hvala za recept!!!!