Medvjeđe šape
Za ovaj recept najbolje je uzeti neku posudu za odmjeravanje količina kao napr.šalicu od bijele kave.
Sastojci :
- 3 šalice brašna -oštrog
- 1/4 vrećice praška za pecivo
- 1 šalica šećera
- 2 šalice mljevenih oraha
- 1 šalica svinjske masti
- 1-2 jaja
- 1-2 žlice meda
- vanilija
- šećer u prahu
Priprema :
Mljevene orahe izmiješati s brašnom, praškom za pecivo i šećerom. U sredini napravite udubljenje i stavite jaja, med, razmekšanu mast i vanilin šećer , pa umijesite tijesto i ostavite da odstoji oko 1/2 sata na hladnom mjestu. Limene oblike (kalupe u obliku medvjeđih šapa ) namažite svinjskom masti, pospite brašnom i punite tijesto, ali ne do vrha ,laglano pritisnite kako bi otisak kalupa bio izrazitiji. Pecite na temperaturi od 200°c oko 20minuta,dok ne porumene.(zavisi od pećnice ,ako je na ventilator onda na 180 °C dvadeseta minuta ) Vadite ih vruće iz kalupa i uvaljujte u šećerni prah.