Medvjeđe šape

Autor: marina9   (palac x 12234) |moji recepti

2
recepti_bez_slike
3 šalice brašna -oštrog 1/4 vrećice praška za pecivo 1 šalica šećera 2 šalice mljevenih oraha 1 šalica svinjske masti 1-2 jaja 1-2 žlice meda vanilija šećer u prahu Priprema : Mljevene orahe izmiješati s brašnom, praškom za pecivo i šećerom.  U sredini napravite udubljenje i stavite jaja, med, razmekšanu mast i vanilin šećer , pa umijesite tijesto i ostavite da odstoji oko 1/2 sata na hladnom mjestu. Limene oblike (kalupe u obliku medvjeđih šapa ) namažite svinjskom masti, pospite brašnom i punite tijesto, ali ne do vrha ,laglano pritisnite kako bi otisak kalupa bio izrazitiji. Pecite na temperaturi od 200°c oko 20minuta,dok ne porumene.(zavisi od pećnice ,ako je na ventilator onda na 180 °C dvadeseta minuta ) Vadite ih vruće iz kalupa i uvaljujte u šećerni prah. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+5)
Za ovaj recept najbolje je uzeti neku posudu za odmjeravanje količina kao napr.šalicu od bijele kave.
Recepti - 3 - slika

Sastojci :

  • 3 šalice brašna -oštrog
  • 1/4 vrećice praška za pecivo
  • 1 šalica šećera
  • 2 šalice mljevenih oraha
  • 1 šalica svinjske masti
  • 1-2 jaja
  • 1-2 žlice meda
  • vanilija
  • šećer u prahu

Priprema :

Mljevene orahe izmiješati s brašnom, praškom za pecivo i šećerom.  U sredini napravite udubljenje i stavite jaja, med, razmekšanu mast i vanilin šećer , pa umijesite tijesto i ostavite da odstoji oko 1/2 sata na hladnom mjestu. Limene oblike (kalupe u obliku medvjeđih šapa ) namažite svinjskom masti, pospite brašnom i punite tijesto, ali ne do vrha ,laglano pritisnite kako bi otisak kalupa bio izrazitiji. Pecite na temperaturi od 200°c oko 20minuta,dok ne porumene.(zavisi od pećnice ,ako je na ventilator onda na 180 °C dvadeseta minuta ) Vadite ih vruće iz kalupa i uvaljujte u šećerni prah.

Prosjek: 3.6 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)