Stari kruh (od prethodnog dana)
2 poriluka
jedna vezica peršina
500 g miješanog mljevenog mesa
2 jaja
sol, papar
jedna žličica slatke paprike
2 žličice senfa
600 g krumpira
300 g smrznute brokule
2 žlice maslaca
200 ml mlijeka
Priprema:
Namočiti kruh na 10 minuta u mlakoj vodi. U međuvremenu, očistiti poriluk, rezati ga po dužini, temeljito oprati i sitno nasjeckati. Operite peršin i sitno isjeckajte.
Sa mljevenom junetinom dobro pomiješati jaja, sol, papar, papriku, senf, luk i peršin. Oblikujte u oblik pljeskavica.
Oguliti krumpir i nasjeckati ga na male komadiće. U lonac stavite vodu, krumpir, brokulu i malo soli. Poklopite, na srednjoj temperaturi kuhajte oko 15 minuta, dok ne omekša.
Maslac zagrijte u tavi. Meso popržiti na srednje jakoj vatri oko 5 minuta sa svake strane.
Zagrijte mlijeko. Vodu iz lonca iscijedite, napravite pire od krumpira i brokule. Ulijte mlijeko, sol i papar na pire, i poslužite sa pljeskavicama.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2.5 (+2)
Sastojci:
- Stari kruh (od prethodnog dana)
- 2 poriluka
- jedna vezica peršina
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 2 jaja
- sol, papar
- jedna žličica slatke paprike
- 2 žličice senfa
- 600 g krumpira
- 300 g smrznute brokule
- 2 žlice maslaca
- 200 ml mlijeka
Priprema:
Namočiti kruh na 10 minuta u mlakoj vodi. U međuvremenu, očistiti poriluk, rezati ga po dužini, temeljito oprati i sitno nasjeckati. Operite peršin i sitno isjeckajte.
Sa mljevenom junetinom dobro pomiješati jaja, sol, papar, papriku, senf, luk i peršin. Oblikujte u oblik pljeskavica.
Oguliti krumpir i nasjeckati ga na male komadiće. U lonac stavite vodu, krumpir, brokulu i malo soli. Poklopite, na srednjoj temperaturi kuhajte oko 15 minuta, dok ne omekša.
Maslac zagrijte u tavi. Meso popržiti na srednje jakoj vatri oko 5 minuta sa svake strane.
Zagrijte mlijeko. Vodu iz lonca iscijedite, napravite pire od krumpira i brokule. Ulijte mlijeko, sol i papar na pire, i poslužite sa pljeskavicama.