15 dkg maslaca
15 dkg šećera
6 žumanjka
12 dkg oraha
12 dkg lješnjaka
6 bjelanjka (snijeg)
Krema:
20 dkg maslaca
3 žumanjka
15 dkg šećera
1 dl crne kave
5 dkg lješnjaka za ukras
Postupak pripreme
Maslac miješajte pjenasto, pomalo dodajte ećer, pa žumanjke po žumanjke i smjesu miješajte dok ne postane pjenasta. Zatim dodajte samljevene orahe i lješnjake te čvrsti snijeg. Smjesa se peče na umjerenoj vatri u namazanom obliku, a kad je pečena i hladna, razreže se, nadjene kremom, premaže kremom i pospe kosanim lješnjacima.
Krema: maslac, šećer i žumanjci se miješaju, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Na kraju se doda crna kava i dobro izmiješa.
Krema: izmiješati žumanjak, šećer i kavu, tući na pari, ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu u maslac.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
Sastojci
- 15 dkg maslaca
- 15 dkg šećera
- 6 žumanjka
- 12 dkg oraha
- 12 dkg lješnjaka
- 6 bjelanjka (snijeg)
Krema:
- 20 dkg maslaca
- 3 žumanjka
- 15 dkg šećera
- 1 dl crne kave
- 5 dkg lješnjaka za ukras
Postupak pripreme
Maslac miješajte pjenasto, pomalo dodajte ećer, pa žumanjke po žumanjke i smjesu miješajte dok ne postane pjenasta. Zatim dodajte samljevene orahe i lješnjake te čvrsti snijeg. Smjesa se peče na umjerenoj vatri u namazanom obliku, a kad je pečena i hladna, razreže se, nadjene kremom, premaže kremom i pospe kosanim lješnjacima.
Krema: maslac, šećer i žumanjci se miješaju, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Na kraju se doda crna kava i dobro izmiješa.
Krema: izmiješati žumanjak, šećer i kavu, tući na pari, ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu u maslac.