jedna glavica luka
2 režnja češnjaka
400 g špinata
150 g cherry rajčica
100 g edamer (u komadu)
3 žlice ulja
300 g miješanog mljevenog mesa
sol
crvena paprika
slatka crvena paprika
6 jaja
Priprema:
Oguliti luk i češnjak i sitno isjeckati. Očistite i operite špinat, ocijedite ga. Operite rajčice i prepolovite ih. Edam sir izrezati u male kocke.
Zagrijte tavu (28 cm promjera) i 2 žlice ulja. Pecite mljeveno meso dok ne postane mrvljivo. Dodajte luk i pržite kratko. Dodajte sol, crvenu papriku i slatku papriku i začinite. Češnjak pirjajte kratko na vrućoj masti. Dodajte špinat.Dodajte sol i kuhajte dok tekućina ne ispari u potpunosti. Umutiti jaja i dodati sol.
Špinat, mljeveno meso i rajčice lagano pomiješate. Ostatak ulja stavite u vruću tavu i zatim dodajte jaja. Smjesu sa špinatom dodajte tako da ju podjejdnako raspodjelite. Posipajte sa sirom. Omlet na laganoj vatri pecite 25-30 minuta.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+615)
Sastojci:
- jedna glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 400 g špinata
- 150 g cherry rajčica
- 100 g edamer (u komadu)
- 3 žlice ulja
- 300 g miješanog mljevenog mesa
- sol
- crvena paprika
- slatka crvena paprika
- 6 jaja
Priprema:
Oguliti luk i češnjak i sitno isjeckati. Očistite i operite špinat, ocijedite ga. Operite rajčice i prepolovite ih. Edam sir izrezati u male kocke.
Zagrijte tavu (28 cm promjera) i 2 žlice ulja. Pecite mljeveno meso dok ne postane mrvljivo. Dodajte luk i pržite kratko. Dodajte sol, crvenu papriku i slatku papriku i začinite. Češnjak pirjajte kratko na vrućoj masti. Dodajte špinat.Dodajte sol i kuhajte dok tekućina ne ispari u potpunosti. Umutiti jaja i dodati sol.
Špinat, mljeveno meso i rajčice lagano pomiješate. Ostatak ulja stavite u vruću tavu i zatim dodajte jaja. Smjesu sa špinatom dodajte tako da ju podjejdnako raspodjelite. Posipajte sa sirom. Omlet na laganoj vatri pecite 25-30 minuta.
Ovaj omlet od špinata je izgleda glavno jelo, a ne nužno doručak ili večera kako sam mislila. Ukusno, bogato okusom i prije svega zf+dravo. Možda tako špinat prođe na našem meniju jer nije baš popularan pa sma u potrazi za jelima od špinata jer imam još dosta domaćeg smrznutog.