10 jaja
3 šlag pjene
3 mljevene želatine bijele
mlijeko
Priprema:
Namočiti 3 vrečice želatine u pola čaše mlijeka. 7 žutanjaka miješati sa 7 žlica šečera, dodaj 1 čašu od jogurta mlijeka te prokuhaj na laganoj vatri. Dodaj nabubrenu želatinu i prokuhaj još 4 minute. Posebno miksaj snijeg od bjelanjaka, a posebno 3 vrečice šlag pjene (najbolja je od Podravke, ona koja se radi od 125 ml mlijeka), pa sve spoji sa ohlađenom kremom. U polovicu po želji dodaj kakao. Izliti na biskvit. Ja napravim obični od 3 jaja, 3 žlice šečera i 3 žlice brašna.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+130)
Sastojci:
- 10 jaja
- 3 šlag pjene
- 3 mljevene želatine bijele
- mlijeko
Priprema:
Namočiti 3 vrečice želatine u pola čaše mlijeka. 7 žutanjaka miješati sa 7 žlica šečera, dodaj 1 čašu od jogurta mlijeka te prokuhaj na laganoj vatri. Dodaj nabubrenu želatinu i prokuhaj još 4 minute. Posebno miksaj snijeg od bjelanjaka, a posebno 3 vrečice šlag pjene (najbolja je od Podravke, ona koja se radi od 125 ml mlijeka), pa sve spoji sa ohlađenom kremom. U polovicu po želji dodaj kakao. Izliti na biskvit. Ja napravim obični od 3 jaja, 3 žlice šečera i 3 žlice brašna.