Parfe torta od sira
Da budem iskren, nisam ljubitelj parfe okusa, ali ovo je nešto posebno
Biskvit:
- 3 jaja
- 9 dag štaub šećera
- 8 dag brašna
Priprema:
Imiješajte žutanjke sa šećerom. Dodajte naizmjenično brašno i snijeg od bjelanjaka. Pecite u kalupu cca 20 - tak minuta u zagrijanoj pećnici.
Krema:
- 1/2 kg sviježeg kravljeg sira
- 15 dag štaub šećera
- 3 vanili šećera
- 1/2 litra slatkog vrhnja
- 1 kompot (breskva, ananas,...)
- sok od 1 limuna
- 8 listića želatine
Priprema:
Izmješajte sir sa šećerom i vanili šećerom. Izmiksajte slatko vrhnje, sir, limunov sok, sok od kompota. Želatinu namočite u hladnoj vodi oko 1/2 sata, ocijedite je i rastopite na laganoj vatri. Stavite je u smjesu, prije toga dobro izmiješajte.Na biskvit stavite narezano voće iz kompota, stavite u kalup i izlijte kremu u kalup. Stavite tortu u hladnjak i nakon 2 sata odvojite stranice kalupa.
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): torta / torte i slastice
- Sastojci: ananas / brašno / jaja / kompot / limunov sok / šećer u prahu / sir / slatko vrhnje / želatina
Jako fino...Nisam pravila biskvit, kupila sam ga, i dodala malo u kremu breskve iz kompota. Možete tortu zapravo ukrasiti s čim god želite, i jagodama i kupinama, no uostalom, to i samo znate. Lagana je torta, stvarno