Pečeni teleći bubrežnjak
Kao što ste već primjetili, moj tata je pravi gurman. Ovo je jedno od njegovih najdražih jela.
Sastojci:
- 1 kg telećeg bubrežnjaka
- 8 dag masnoće
- 2 dag kapara
- 8 maslina
- 80 dag miješanog povrća
- sol
- ružmarin
Priprema:
Natrljajte meso sa solju, i sjeckanim kaparama. Stavite meso peći, obloćite očišćenim povrćem, i pecite u pećnici cca 60 minuta. Pečeni bubrežnjak narežite s bubregom i poslužite uz povrće.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo / teletina
- Sastojci: bubrežnjak / kapar / masline / povrće / ružmarin / sol
Tu nije napomnuto, ali možete preliti meso rastoljenom mašću, a ja sam čak pekla oko 2 sata