Pečeni odojak
Može se poslužiti toplo pečeni ili hladan uz francusku salatu.
Priprema
Odojka dobro obrisati i posoliti sa svih strana. Pleh namastiti (odlično bi bilo ako imate sivnjsku nast), položiti odojka i peći otprilike pola sata na 220°C dok meso ne omekša, pa spustiti temperaturu pečnice na 180°C. Za vrijeme pečenja prelijevajte pečenku pivom i umakom od pečenja, par puta premazati hladnim uljem, a u pleh povremeno dolijevajti malo tople vode. Zadnjih dvadesetak minuta pečenja, teperaturu pečnice podigunti na 220°C. Za hrskavu koricu koja će se kasnije laške rezati, preporuka je nakon dvadesetak minuta izvaditi meso iz pećnice, obrisati kožicu papirnatim ubrusom i zarezati je u obliku mrežice dubine otprilike 3 mm ispod površine.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): francuska / nova godina / odojak / svinjetina
Sviđa mi se vaša stranica jer dobijem odgovor na mnoga pitanja vezana uz isprobavanje novih recepata.
Zvuči odlično.
Ukoliko više volite jesti nego kuhati, preporučam www.karmes.hr KARMES i Pečenjara Dario
zaista fenomenalan recept, isproban i preporučam svima :)
popodne ce se peci odojak,uvijek mi ispadne odlicno,nasolim ga vecer prije i dok se pece podljevam ga pivom i ispadne odlicno!
i ja jedan dan prije posolim,zalijevam pivom i odličan je,treba ga dosta nasolit:-)