1 pile od 1,50 kg
ulje
sol
Nadjev
2 žlice konzerviranog graška
konzervirana mrkva
2 kriške suhog kruha (bez korice)
1 glavica luka
3 dag suhe slanine
1 grančica peršinovog lista
1 jaje
1 dl mlijeka
ulje
vegeta
sol
Priprema:
Pile operite, posolite, stavite ga u namaščeni lim, prelijte vrućim uljem pa stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite dok ne bude posve pečeno. Za vrijeme pečenja prelijevajte ga sokom u kojem se peče i nekoliko puta okrenite da se sa svih strana jedanko ispeče. Ako je potrebno za vrijeme pečenja u sok dodajte žlicu - dvije tople vode da sok ne prigori. Tada pečeno pile na prsnoj strani prorežite do vrata i nadjenite nadjevom i vratite u pečnicu da se nadjev zapeče. Pile narežite na 4 komada tako da na svakom komadu bude nadjeva od povrća. Poslužite s pireom od krumpira u koji ste umiješali žlicu parmezana i uz salatu od cikle.
Nadjev: Razmutite jaja i mlijeko, dodajte na kockice narezani kruh, nasjeckani peršinov list, poprženu slaninu s lukom zajedno s masnoćom, grašak, na kockice narezanu mrkvu, vegetu i sol.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+692)
Sastojci:
- 1 pile od 1,50 kg
- ulje
- sol
Nadjev
- 2 žlice konzerviranog graška
- konzervirana mrkva
- 2 kriške suhog kruha (bez korice)
- 1 glavica luka
- 3 dag suhe slanine
- 1 grančica peršinovog lista
- 1 jaje
- 1 dl mlijeka
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Pile operite, posolite, stavite ga u namaščeni lim, prelijte vrućim uljem pa stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite dok ne bude posve pečeno. Za vrijeme pečenja prelijevajte ga sokom u kojem se peče i nekoliko puta okrenite da se sa svih strana jedanko ispeče. Ako je potrebno za vrijeme pečenja u sok dodajte žlicu - dvije tople vode da sok ne prigori. Tada pečeno pile na prsnoj strani prorežite do vrata i nadjenite nadjevom i vratite u pečnicu da se nadjev zapeče. Pile narežite na 4 komada tako da na svakom komadu bude nadjeva od povrća. Poslužite s pireom od krumpira u koji ste umiješali žlicu parmezana i uz salatu od cikle.
Nadjev: Razmutite jaja i mlijeko, dodajte na kockice narezani kruh, nasjeckani peršinov list, poprženu slaninu s lukom zajedno s masnoćom, grašak, na kockice narezanu mrkvu, vegetu i sol.