Pirjana korabica s kiselim vrhnjem
Sastojci:
-
1 kg mlade korabice
-
1 glavica luka
-
2 žlice brašna
-
1 dl kiselog vrhnja
-
1 grančica peršinovog lista
-
ulje, vegeta, sol
Priprema:
Korabicu ogulite, operite i naribajte na ribežu za jabuke. Mlado lišće korabe operite, ocijedite i narežite na rezance pa ga skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi, a zatim ocijedite. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte naribanu korabicu, pa uz podlijevanje toplom vodom, pirjajte da korabica potpuno omekša. Potkraj pirjanja dodajte joj skuhano lišće, posolite, pospite vegetom i još malo zajedno pirjajte. U zgotovljeno jelo umiješajte kiselo vrhnje pomiješano s brašnom i zajedno kratko propirjajte. Pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite s pireom od krumpira uz kuhano ili pečeno meso, perad ili ribu.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od povrća
- Sastojci: ulje / sol / peršin / luk / krumpir / korabica / kiselo vrhnje / brašno