1 kore (Clarum)
0.5 kg svježeg sira
1-2 plava vrhnja
4 jaja
1 dl ulja
1 dl mlijeka
sol
PRELJEV:
1 jaje
1 dl mineralne
PRIPREMA:
Sve sastojke osim kora dobro izmiješati zajedno u većoj posudi. 4 kore ostaviti sa strane, a ostale 1 po 1 gužvati i trgajući stavljati u smjesu od sira. Kad se sve potroše dobro izmiješati.
Okrugli kalup lagano nauljiti i staviti 1 koru, premazati sa uljem i staviti još jednu koru u obliku X poviše prve.
Sad smjesu uliti na kore. Staviti 1 koru pa zašuškati sa donjim korama koje vire iz kalupa. Opet namazati lagano uljem, najbolje penzlom- pinelom i na kraju staviti zadnju koru uvrnutu prema unutra da dobije oblik kruga i rubove prstima utisnuti uz kalup prema unutra.
Sad preliti sa 1 izmućenim jajem u koje je dodan 1 dl mineralne.
Peći na 190-200 C oko 45-50 minuta.
Ako će se dodavati poriluk ili panceta, treba ih isjeckati na kockice i malo prodinstati na ulju da puste miris pa dodati u smjesu od sira.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.6 (+11)
SASTOJCI:
- 1 kore (Clarum)
- 0.5 kg svježeg sira
- 1-2 plava vrhnja
- 4 jaja
- 1 dl ulja
- 1 dl mlijeka
- sol
PRELJEV:
PRIPREMA:
Sve sastojke osim kora dobro izmiješati zajedno u većoj posudi. 4 kore ostaviti sa strane, a ostale 1 po 1 gužvati i trgajući stavljati u smjesu od sira. Kad se sve potroše dobro izmiješati.
Okrugli kalup lagano nauljiti i staviti 1 koru, premazati sa uljem i staviti još jednu koru u obliku X poviše prve.
Sad smjesu uliti na kore. Staviti 1 koru pa zašuškati sa donjim korama koje vire iz kalupa. Opet namazati lagano uljem, najbolje penzlom- pinelom i na kraju staviti zadnju koru uvrnutu prema unutra da dobije oblik kruga i rubove prstima utisnuti uz kalup prema unutra.
Sad preliti sa 1 izmućenim jajem u koje je dodan 1 dl mineralne.
Peći na 190-200 C oko 45-50 minuta.
Ako će se dodavati poriluk ili panceta, treba ih isjeckati na kockice i malo prodinstati na ulju da puste miris pa dodati u smjesu od sira.
a kad se bude prevrtala,jel se nece fil razliti,to sam uvjek imala zelju napravit,i sigurno cu probati :H