Pljeskavice od faširanog mesa
sastojci
- jedno pakovanje fasiranog junjeceg mesa
- 5 jaja
- 1dcl ulja
- 1dcl vode
- 5 kasika(jusni)brasna
- 1 p.z.p
- 1 glavica crvenog luka
- 3-4 cesnja bijelog luka i persin
postupak
sve navedene sastojke stviti u jednu dublju posudu,uzeti mikser i sve to dobro izmutiti.ostaviti da malo odstoji u hladnjaku dok mi pravimo prilog koji hocemo.to moze bit tjestenina,riza,ili sataras kao ja danas.jer je on malo socniji pa vam netreba nikakav sos.
przenje snicli
stavi se masnoca ,zagrije se netreba biti prejaka a ni slaba temperatura,srednje tako da one fino porumene a da ne izgore.to ide brzo.eto ga ,vidjecete isplati se,meni je izaslo 20 kom.a kad se prave manje bude i vise.
Link izvora / potpis autora: jadranka
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Sastojci: bijeli luk / brašno / crveni luk / faširano meso / jaja / tjestenina / ulje