Riža s povrćem
Sastojci
- 1 šalica veća riže,
- 1 glavica crvenog luka
- začini
- meso po želji
Umak
- slatko vrhnje
- malo vina i 2-3 češnja luka
Postupak
Luk ispržiti toliko da fino požuti,dodati vegetu pa rižu staviti da se dinsta 1 min. E sad kolika vam je bila šalica u koju ste stavili rižu s njom odmjerite i vodu, a vode na 1 šalicu riže ide 2/5 šalice vode i pustiti na laganaoj ne na jakoj vatri da kuha dok ne uvrije sva voda.
Na tavu staviti da se peće meso, po želji, ja sam danas radila sa carskim mesom. Prije sam ga stavila malo u maslinovo ulje s 3-4 češnjaka bijelog luka, a dobro sam ga namazala sa začinom koji koristimo za roštilj. Popržila s obe strane baš da se fino ispeče i sklonila na stranu.
Na masnoći u kojoj se peklo meso dodala sam češnje luka i malo i popržila pa onda zalila s malo vina. Kad je malo isparilo izmutila sam jednu kažiku gustina i kiselo vrhnje pa prelila po luku. Još malo dodati vode ako je bas gusto .
Povrće sam skuhala i samo dodala kao prilog. Eto ga.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Sastojci: bijeli luk / crveni luk / kiselo vrhnje / povrće / riža / meso