RIBA
4 fileta soma
sol
2 jaja
prezle
ulje
KRUMPIR
10 manjih krumpira
1 žlica masti ili možete upotrijebiti ulje...čisto da pokrije dno tave
6 lukaca stogodišnjaka (ili po našem šerutlin)
češnjak granule
sol (po želji)
peršin (po želji)
PRIPREMA
1. Kad se fileti otope, prerezati ih na pola. Posoliti sve filete s jedne i druge strane. Razlupati jaja, dodati još malo soli i dobro izmiješati. Zatim prelijati preko ribe. Na kraju u prezle i peći u ulju.
2. Izrezati krumpir na kockice, očistiti luk, narezati na sitno i dodati u krumpir. Promiješati. Posipati češnjakom. Na vatru staviti ulje ili mast da se dobro zagrije, pa staviti krumpir na vruće. Dobro promiješati i poklopiti. Staviti na jaku vatru. Svako malo promiješati. Kad malo omekša, dodati peršin, smanjiti vatru i poklopiti. Još koji put promiješati i kad još omekša, ugasiti vatru.
NAPOMENA:
Krumpir sam ostavila s lukom i češnjakom da malo odstoji, lijepo upije te arome i meni je finije :)
POSLUŽIVANJE
Poslužiti toplo. Ribu prelijte s malo limuna (po želji).
DOBAR TEK!! :)
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+533)
SASTOJCI
RIBA
- 4 fileta soma
- sol
- 2 jaja
- prezle
- ulje
KRUMPIR
- 10 manjih krumpira
- 1 žlica masti ili možete upotrijebiti ulje...čisto da pokrije dno tave
- 6 lukaca stogodišnjaka (ili po našem šerutlin)
- češnjak granule
- sol (po želji)
- peršin (po želji)
PRIPREMA
1. Kad se fileti otope, prerezati ih na pola. Posoliti sve filete s jedne i druge strane. Razlupati jaja, dodati još malo soli i dobro izmiješati. Zatim prelijati preko ribe. Na kraju u prezle i peći u ulju.
2. Izrezati krumpir na kockice, očistiti luk, narezati na sitno i dodati u krumpir. Promiješati. Posipati češnjakom. Na vatru staviti ulje ili mast da se dobro zagrije, pa staviti krumpir na vruće. Dobro promiješati i poklopiti. Staviti na jaku vatru. Svako malo promiješati. Kad malo omekša, dodati peršin, smanjiti vatru i poklopiti. Još koji put promiješati i kad još omekša, ugasiti vatru.
NAPOMENA:
Krumpir sam ostavila s lukom i češnjakom da malo odstoji, lijepo upije te arome i meni je finije :)
POSLUŽIVANJE
Poslužiti toplo. Ribu prelijte s malo limuna (po želji).
DOBAR TEK!! :)
Link izvora / potpis autora: http://www.coolinarika.com/preview/recept/pohani-som-s-krumpirom/
Latice, kad ćete me pozati na ručak? Sviša mi se vaša ideja dodataka receptu
Super, prelila sam i s limunom, i isto ostavila s lukom i češnjakom da malo odstoji. Drugi put nisam, i već se osjetila razlika. Za ručak petkom, idealan recept, svaka pohvala, imate još koji sličan? Jako volim ribu u posljednje vrijeme
hvala Vam...zasada nemam...
drago mi je da vam se sviđa...
u slast :D