Pohani teleći mozak u kiselom vrhnju

recepti_bez_slike
60 dag mozga  2 dl kiselog vrhnja  2 jaja  2 žlice brašna  1 režanj češnjaka  3 grančice kopra 3 zrna papra  Ulje Vegeta sol  Postupak pripreme Mozak operite u hladnoj vodi pa očistite od opne i žilica. Kuhajte ga u posoljenoj vodi kojoj ste dodali papar i češnjak. Nakon što ste ga kuhali 5 minuta, izvadite iz vode i ohladite. Dobro izmiješajte jaja i brašno, posolite i pospite vegetom. Komade mozga uvaljajte u pripremljenu smjesu od jaja i pržite na vrelom ulju s obje strane cca 5 minuta. Pohani mozak složite u zdjelu i prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem u koje ste umiješali nasjeckani kopar. Poslužite uz pirjanu rižu s raznim povrćem i zelenu salatu.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+850)
Ako želite veću količinu pohanog telećeg mozga dodajte jaja, em što je ukusnije, em se poveća količina.

Sastojci za pohani teleći mozak

  • 60 dag mozga 
  • 2 dl kiselog vrhnja 
  • 2 jaja 
  • 2 žlice brašna 
  • 1 režanj češnjaka 
  • 3 grančice kopra
  • 3 zrna papra 
  • Ulje
  • Vegeta
  • sol 

Postupak pripreme

Mozak operite u hladnoj vodi pa očistite od opne i žilica. Kuhajte ga u posoljenoj vodi kojoj ste dodali papar i češnjak. Nakon što ste ga kuhali 5 minuta, izvadite iz vode i ohladite. Dobro izmiješajte jaja i brašno, posolite i pospite vegetom. Komade mozga uvaljajte u pripremljenu smjesu od jaja i pržite na vrelom ulju s obje strane cca 5 minuta. Pohani mozak složite u zdjelu i prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem u koje ste umiješali nasjeckani kopar. Poslužite uz pirjanu rižu s raznim povrćem i zelenu salatu. 

Prosjek: 4 (+850)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)