Pohani teleći mozak u kiselom vrhnju
Ako želite veću količinu pohanog telećeg mozga dodajte jaja, em što je ukusnije, em se poveća količina.
Sastojci za pohani teleći mozak
- 60 dag mozga
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
- 1 režanj češnjaka
- 3 grančice kopra
- 3 zrna papra
- Ulje
- Vegeta
- sol
Postupak pripreme
Mozak operite u hladnoj vodi pa očistite od opne i žilica. Kuhajte ga u posoljenoj vodi kojoj ste dodali papar i češnjak. Nakon što ste ga kuhali 5 minuta, izvadite iz vode i ohladite. Dobro izmiješajte jaja i brašno, posolite i pospite vegetom. Komade mozga uvaljajte u pripremljenu smjesu od jaja i pržite na vrelom ulju s obje strane cca 5 minuta. Pohani mozak složite u zdjelu i prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem u koje ste umiješali nasjeckani kopar. Poslužite uz pirjanu rižu s raznim povrćem i zelenu salatu.