4 para kobasica-pečenica
4 veće glavice luka
2 žlice bijelog vina
ulje
sol
Priprema:
Kobasice-pečenice pržite na ulju na srednjoj vatri. U početku prženja u posudu ulijte 2 do 3 žlice vode. Za vrijeme prženja okrećite ih da sa svih strana budu ravnomjerno popržene. U međuvremenu dok se prže, očišćene glavice luka narežite na kolutove i posebno popržite na ulju da dobiju lijepu žutu boju. Potkraj prženja u luk ulijte vino, posolite i pržite toliko da vino ispari. Pržene pečenice složite na pladanj i odozgo pospite prženim kolutovima luka. Poslužite s kuhanim slanim krumpirom prelivenim masnoćom u kojoj su se pržile kobasice i salatom od kiselih tikvica.
.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.3 (+3)
Sastojci:
- 4 para kobasica-pečenica
- 4 veće glavice luka
- 2 žlice bijelog vina
- ulje
- sol
Priprema:
Kobasice-pečenice pržite na ulju na srednjoj vatri. U početku prženja u posudu ulijte 2 do 3 žlice vode. Za vrijeme prženja okrećite ih da sa svih strana budu ravnomjerno popržene. U međuvremenu dok se prže, očišćene glavice luka narežite na kolutove i posebno popržite na ulju da dobiju lijepu žutu boju. Potkraj prženja u luk ulijte vino, posolite i pržite toliko da vino ispari. Pržene pečenice složite na pladanj i odozgo pospite prženim kolutovima luka. Poslužite s kuhanim slanim krumpirom prelivenim masnoćom u kojoj su se pržile kobasice i salatom od kiselih tikvica.
.