Pržene kobasice-pečenice s lukom

recepti_bez_slike
4 para kobasica-pečenica 4 veće glavice luka 2 žlice bijelog vina ulje sol Priprema: Kobasice-pečenice pržite na ulju na srednjoj vatri. U početku prženja u posudu ulijte 2 do 3 žlice vode. Za vrijeme prženja okrećite ih da sa svih strana budu ravnomjerno popržene. U međuvremenu dok se prže, očišćene glavice luka narežite na kolutove i posebno popržite na ulju da dobiju lijepu žutu boju. Potkraj prženja u luk ulijte vino, posolite i pržite toliko da vino ispari. Pržene pečenice složite na pladanj i odozgo pospite prženim kolutovima luka. Poslužite s kuhanim slanim krumpirom prelivenim masnoćom u kojoj su se pržile kobasice i salatom od kiselih tikvica. .   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3)

Sastojci:

  • 4 para kobasica-pečenica
  • 4 veće glavice luka
  • 2 žlice bijelog vina
  • ulje
  • sol

Priprema:

Kobasice-pečenice pržite na ulju na srednjoj vatri. U početku prženja u posudu ulijte 2 do 3 žlice vode. Za vrijeme prženja okrećite ih da sa svih strana budu ravnomjerno popržene. U međuvremenu dok se prže, očišćene glavice luka narežite na kolutove i posebno popržite na ulju da dobiju lijepu žutu boju. Potkraj prženja u luk ulijte vino, posolite i pržite toliko da vino ispari. Pržene pečenice složite na pladanj i odozgo pospite prženim kolutovima luka. Poslužite s kuhanim slanim krumpirom prelivenim masnoćom u kojoj su se pržile kobasice i salatom od kiselih tikvica.

.

 

Prosjek: 3.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)