Punjena mesna štruca
Sastojci:
- 2-3 peciva od prethodnog dana
- 3 velika luka
- jedna žlica maslaca
- 800 g miješanog mljevenog mesa
- 3 žlice krušnih mrvica
- 2-3 jaja
- 2 žličice senfa
- sol, papar
- muškatni oraščić
- pola žličice kumina
- malo crvene paprike
- sušeni origano i majčina dušica
- 2 tvrdo kuhana i oljuštena jaja
- 2 rajčice
- 3 žlice maslaca
- 10 kriške slanine
- 3 žličice brašna
- 150 g vrhnja
Priprema:
Kruh namočen u vruću vodu ocijediti i staviti u sito. Oguliti jedanluk, narezati na male kockice i pržiti na maslacu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ako pećnica ima ventilator na 180 °), ali ju treba prethodno zagrijati.
Meso, poprženi luk, krušne mrvice, jaja, ocjeđeni kruh, senf i začine umijesiti. Napraviti oblik izduženog kruha. Tvrdo kuhana jaja poslagati u nizu duž mesne štruce. Omotajte štrucu oko jaja da ona budu u sredini. Dobro stisnite.
Ostatak oguljenog luka narezati na četvrtine. Operite rajčice, uklonite stabljike i također narežite na četvrtine. U tavi za pečenje zagrijati mast i popržiti mesnu štrucu na naglo. Zatim ju pažljivo okrenite i na vrh stavite kriške slanine. Pored toga dodjte luk i rajčice. Staviti u pećnicu na srednji nivo i pecite oko jedansat. Po potrebi podlijevajte vodom.
zvadite mesnu štrucu, narežite na kriške debljine par centimetara. Ostatak rajčice i luka iz pečenja, odnosno umak zgusnuti sa pomiješanim brašnom i vrhnjem.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od mljevenog mesa
- Sastojci: vrhnje / sol / slanina / senf / rajčice / origano / muškatni oraščić / mrvice / mljeveno meso / mast / maslac / majčina dušica / luk / kumin / kuhana jaja / kruh / crvena paprika / brašno