Ruska krema
Sastojci
- 30 piškota
- 10 dkg likera
- 4 žumanca
- pola slatkog vrhnja
- četvrtina l mlijeka
- 3 lista želatine
- 10 dkg šećera
- Četvrtina slatkog vrhnja
- vanilija
- 3 dkg šećera
Postupak pripreme
U mlijeko stavite vaniliju i zakuhajte. Žumanjke i šećer izmiješajte i pomalo dodajte mlijeko. Kremu stavite na vatru i tucite dok ne zavrije. Zatim ju ohladite, dodajte liker, tučeno slatko vrhnje i tri lista otopljene želatine. Oblik za torte obložite piškotarna, u njega ulijte kremu i opet složite piškote dok se smjesa ne utroši. Kad se krema stisne, izvadite ju iz oblika i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
- Vaše oznake (tagovi): torte i slastice
- Sastojci: vanilija / slatko vrhnje / šećer / piškote / mlijeko / liker