Šaran s kiselim vrhnjem na podravski način
Sastojci:
- 1 šaran od 1,25 kg
- 75 dag krumpira
- 3 dl kiselog vrhnja
- 1 češanj češnjaka
- 3 žlice kukuruznog brašna
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- vegeta
- sol
Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na kolute. Ribu očistite, narežite na komade, posolite, zatim uvaljajte u kukuruzno brašno, pa na zagrijanom ulju popržite s jedne i druge strane. Zatim u prikladnu nauljenu posudu složite narezani krumpir, posolite ga i prelijte uljem. Odozgo po njemu poslažite prženu ribu, sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, mljevene paprike, nasjeckanog i zgnječenog češnjaka i vegete. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 25 minuta. Poslužite uz salatu od ukiseljenih šampinjona što ste ih pripremili za zimnicu.
Da bi riba bila ukusnija i da se cijelim stanom ne bi proširio njen miris, u masnoću za prženje dodajte malo limunova soka.
- Vaše oznake (tagovi): zimnica
- Sastojci: krumpir / kiselo vrhnje