Šaran s kiselim vrhnjem na podravski način

recepti_bez_slike
1 šaran od 1,25 kg 75 dag krumpira 3 dl kiselog vrhnja 1 češanj češnjaka 3 žlice kukuruznog brašna mljevena crvena paprika (slatka) ulje vegeta sol Priprema: Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na kolute. Ribu očistite, narežite na komade, posolite, zatim uvaljajte u kukuruzno brašno, pa na zagrijanom ulju popržite s jedne i druge strane. Zatim u prikladnu nauljenu posudu složite narezani krumpir, posolite ga i prelijte uljem. Odozgo po njemu poslažite prženu ribu, sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, mljevene paprike, nasjeckanog i zgnječenog češnjaka i vegete. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 25 minuta. Poslužite uz salatu od ukiseljenih šampinjona što ste ih pripremili za zimnicu. Da bi riba bila ukusnija i da se cijelim stanom ne bi proširio njen miris, u masnoću za prženje dodajte malo limunova soka. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3)

Sastojci:

  • 1 šaran od 1,25 kg
  • 75 dag krumpira
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 žlice kukuruznog brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • vegeta
  • sol

Priprema:

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na kolute. Ribu očistite, narežite na komade, posolite, zatim uvaljajte u kukuruzno brašno, pa na zagrijanom ulju popržite s jedne i druge strane. Zatim u prikladnu nauljenu posudu složite narezani krumpir, posolite ga i prelijte uljem. Odozgo po njemu poslažite prženu ribu, sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja, mljevene paprike, nasjeckanog i zgnječenog češnjaka i vegete. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 25 minuta. Poslužite uz salatu od ukiseljenih šampinjona što ste ih pripremili za zimnicu.

Da bi riba bila ukusnija i da se cijelim stanom ne bi proširio njen miris, u masnoću za prženje dodajte malo limunova soka.

Prosjek: 3.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)