Savijača od trešanja

Autor: andi980   (palac x 1779) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
5 dkg masti 8 dkg šećera 1 kg trešanja mast za mazanje 5 dkg mrvica 3 dkg šećera za posipanje tijesto za savijaču Priprema: Tanko razvučeno tijesto poškropi se rastopljenom mašću, posipa mrvicama, a gore stave očišćene i oprane trešnje, te šećer na kraju.  Iz trešanja se mogu izvaditi koštice.Tijesto za savijaču tanko se razvalja (razvuče), suši, poškropi mašću i stavi nadjev po čitavoj duljini tijesta, a u širini 20 cm. Tijesto se savije, stavi u namazan lim, namaže otopljenom mašću i zatim peče. Peče se pola sata, izreže u komade i posipa šećerom.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+778)
Štrudlu ili savijaču od trešanja možete raditi i sa konzerviranim voćem, ali ipak je najbolje kada je voće svježe, zrelo, a tijesto napravljeno kod kuće.
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 5 dkg masti
  • 8 dkg šećera
  • 1 kg trešanja
  • mast za mazanje
  • 5 dkg mrvica
  • 3 dkg šećera za posipanje
  • tijesto za savijaču

Priprema:

Tanko razvučeno tijesto poškropi se rastopljenom mašću, posipa mrvicama, a gore stave očišćene i oprane trešnje, te šećer na kraju.  Iz trešanja se mogu izvaditi koštice.Tijesto za savijaču tanko se razvalja (razvuče), suši, poškropi mašću i stavi nadjev po čitavoj duljini tijesta, a u širini 20 cm. Tijesto se savije, stavi u namazan lim, namaže otopljenom mašću i zatim peče. Peče se pola sata, izreže u komade i posipa šećerom.

 

 

Prosjek: 5 (+778)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika draxana's

To je neka smjesa, kupuje se na veliko u bačvama, a koriste je za sve od bureka do croassana. Sumnjam da je kvalitetno...

2
Slika korisnika Lea N's

Kakva je ono smjesa koju pekari stavljaju u svoje štrudle? To mi je nešto strašno. Inače, svaka pohvala za recept, obožavam sve štrudle, ja bi s trešnjama dodala i vrhnja.

ovo su moji recepti, lea