Savijača od trešanja
Štrudlu ili savijaču od trešanja možete raditi i sa konzerviranim voćem, ali ipak je najbolje kada je voće svježe, zrelo, a tijesto napravljeno kod kuće.
Sastojci:
- 5 dkg masti
- 8 dkg šećera
- 1 kg trešanja
- mast za mazanje
- 5 dkg mrvica
- 3 dkg šećera za posipanje
- tijesto za savijaču
Priprema:
Tanko razvučeno tijesto poškropi se rastopljenom mašću, posipa mrvicama, a gore stave očišćene i oprane trešnje, te šećer na kraju. Iz trešanja se mogu izvaditi koštice.Tijesto za savijaču tanko se razvalja (razvuče), suši, poškropi mašću i stavi nadjev po čitavoj duljini tijesta, a u širini 20 cm. Tijesto se savije, stavi u namazan lim, namaže otopljenom mašću i zatim peče. Peče se pola sata, izreže u komade i posipa šećerom.
- Sastojci: trešnje / tijesto za savijaču / mast / šećer
To je neka smjesa, kupuje se na veliko u bačvama, a koriste je za sve od bureka do croassana. Sumnjam da je kvalitetno...
Kakva je ono smjesa koju pekari stavljaju u svoje štrudle? To mi je nešto strašno. Inače, svaka pohvala za recept, obožavam sve štrudle, ja bi s trešnjama dodala i vrhnja.
ovo su moji recepti, lea