Sinjska šiša
sastojci:
- 50 dag janjećih crijeva
- 1 janjeći želudac
- 10 dag suhe slanine
- 1 glavica luka
- 2 češanj češnjaka
- 1 mrkva
- 1 peršinov korijen
- 3 krumpira
- 2 lovorova lista
- 4 rajčice
- 1 grančica peršinova lista
- ulje
- papar
- sol
priprema:
Očišćena i oprana crijeva i želudac držite 1 sat u hladnoj vodi. Zatim ih stavite u prikladnu posudu u posoljenu vodu, zajedno s očišćenom mrkvom, peršinovim korijenom i jednim lovorovim listom i kuhajte oko jedan sat da posve omekšaju. Skuhane iznutrice ocijedite, ohladite i narežite na rezance. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i češnjak, zajedno popržite pa dodajte oguljene i narezane rajčice i pirjajte zajedno oko 5 minuta. Dodaj te narezane iznutrice i oguljeni i na kockice narezani krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno, posolite i dodajte lovorov list i kuhajte da se krumpir posve skuha. Tada zgotovljeno jelo popaprite i zakiselite vinskim octom.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): janjeći recept
- Sastojci: ulje / sol / slanina / rajčice / peršinov list / peršinov korijen / papar / mrkva / luk / lovorov list / krumpir / janjeći želudac / janjeća crijeva / češnjak