Srijemska krumpirača sa šunkom
Sastojci:
- 4 odreska domaće šunke sa slaninom
- 75 dag krumpira
- 4 glavice luka
- 2 dl riže
- mljevena crvena paprika (slatka)
- mast
- sol
Priprema:
Krumpir ogulite, operite i narežite na kolute, a luk nasjeckajte. Zatim u prikladnu namazanu posudu stavite nasjeckani luk i opranu rižu pa ravnomjerno izmiješajte, a preko njih složite narezani krumpir. Po krumpiru složite narezanu šunku. Sve prelijte rastopljenom mašću i mješavinom mljevene paprike, soli i oko 4 dl vode da bude pokriveno. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri dok krumpir ne bude pečen i riža raskuhana. Ako je potrebno za vrijeme pečenja dolijte malo tople vode, a šunku 2 do 3 puta okrenite da se sa svih strana ravnomjerno ispeče. Krumpiraču poslužite uz salatu od ukiseljenog raznog povrća iz drvene posude, tzv. paprikaše.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): srijemska krumpirača / krumpirača
- Sastojci: šunka sa slaninom / sol / riža / mast / luk / crvena paprika