Tartarski biftek
SASTOJCI:
- 40 dkg bifteka (goveđi)
- Senf gorčica
- 100g kapara
- 60g inčuna-Kplus
- Krastavci-pacani, dva srednje velika
- Slatki feferoni-pacani, dva srednje velika
- Crvena paprika-dvije manje žlice
- Kečap-dvije velike žlice
- Majoneza-dvije velike žlice
- Luk crveni-manji
- Češnjak-tri srednja češnja češnjaka
- Biber
- Tabasko
- Hennesy-0.7 ml
Način pripreme mesa
Meso namazati gorčica senfom, staviti u staklenku i zaliti uljem. Ostaviti tako da stoji dva do tri dana. Nakon što meso odstoji lagano isprati senf pa strugati nožem meso tako da se odvoje sve žilice u mesu. Po potrebi meso se može i izmiksati u mulineksu.
Način pripreme umaka
Crveni luk i češnjak malo popržiti na ulju i maknuti sa vatre. Kapare, inčune, krastavce, feferone, crvenu papriku, kečap, majonezu i poprženi luk zajedno izmiješati i izmiksatu sa mulineksom tako da dobijemo što sitniju smijesu.
Priprema bifteka
Meso i umak dobro pomiješati, dodat Hennesy , posoliti, pobibriti i staviti tabaska po želji.
Servirati sa vručim tostom premazanim maslacom i posipanim permezanom.
Dobar tek
Moram ja probati ovo
znači da je dobro.
[URL=https://atelierrebul.si/shop/category/disave-za-dom-disece-svece-24]ta[/URL]