Tiramisu s jagodama
Da lakše izvadim gotovi tiramisu, na dno posude obično stavim široki masni papir, koji treba visjeti preko obaju rubova posude. Narežem karton u veličini dna posude i obložim ga alufolijom, pa stavim na masni papir.
Sastojci
- 25 dag svježeg sira
- 25 dag sira mascarponea
- ribana korica od pola naranče
- 2 velike žlice narančina soka
- 1/2 vrećice vanilin šećera
- 2 žlice šećera
- 1,5 dl tučenog vrhnja
Priprema:
Miješajte sastojke električnom miješalicom dok ne dobijete kremu. Oprezno dodajte tučeno vrhnje i stavite hladiti dok pripremate umak od jagoda
Umak
- 25 dag jagoda
- 1 dl soka od naranče
- 1 žlica šećera
- 1 žlica konjaka (po želji)
- 15 dag piškota
Priprema:
Nekoliko jagoda odvojite, ostale prepolovite, dodajte sok, šećer i po želji konjak i napravite pire. Stavite piškote na dno posude i premažite polovicom kreme, zatim stavite polovicu tiramisu kreme i poravnajte. Jagode narežite na kriške i stavite na tiramisu. Na to složite ostatak tiramisu kreme. Poravnajte i stavite u hladnjak. Prije serviranja stavite 1 - 1,5 sat u zamrzivač.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): kolač od jagoda / kolači i slastice
- Sastojci: vanilin šećer / tučeno vrhnje / sok / šećer / piškote / naranče / mascarpone / konjak / jagode