Tiramisu torta 'lepeza'

recepti_bez_slike
3 jaja  13 dag šećera  7,5 dag brašna  7,5 dag gustina  1/4 male žlice praška za pecivo  Nadjev  50 dag sira za tiramisu ili dukatele  10 dag svježeg sira 13 dag šećera  2 vrećice vanilin šećera  sok od jednog većeg limuna  6 dl tučenog vrhnja  1 žlica sitnog šećera  8 listića želatine  1 veliku i 1 malu limenku bresaka  Priprema: Od bjelanjaka napravite snijeg i postupno dodavajte šećer, žumanjke i miješajte. Brašno pomiješajte s gustinom i praškom za pecivo i promiješajte s kremom. Tijesto stavite na namašćen ili masnim papirom obložen lim za torte i poravnajte. Pecite na 200 stupnjeva  oko 20 min. Ohlađeni biskvit prerežite, gornji dio mora biti nešto tanji. Donji dio biskvita ostavite na lim i oko njega stavite obruč za tortu. Posložite polovice breskvi sa udubljenjem prema gore.  Svježi sir i sir za tiramisu izmiješajte, pritom pazite da ne ostanu grudice. Dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok. Želatinu napravite po uputi na vrećici i dodajte sir. Nakon desetak minuta dodajte 5 dl tučenog vrhnja izmiješanog sa žlicom sitnog šećera. Dobro izmiješajte, stavite na biskvit sa breskvama i ostavite na hladnom najmanje 3 - 4 sata. Gornji dio biskvita izrežite na 12 dijelova, obilno posipajte sitnim šećerom. Iz polovice breskvi narežite na 12 ploščica i lijepo složite na tiramisu kremu. Od preostaloga miješanog vrhnja na svaku ploščicu breskve napravite zvjezdicu. Narezani gornji dio biskvita koso (lepezasto) složite preko ploškica bresaka i vrhnja.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+217)
Evo prave torte za ljubitelje tiramisu okusa. Inače, umjesto breskvi slobodno uzmite jagode, maline, marelice ...

Tijesto 

  • 3 jaja 
  • 13 dag šećera 
  • 7,5 dag brašna 
  • 7,5 dag gustina 
  • 1/4 male žlice praška za pecivo 

Nadjev 

  • 50 dag sira za tiramisu ili dukatele 
  • 10 dag svježeg sira
  • 13 dag šećera 
  • 2 vrećice vanilin šećera 
  • sok od jednog većeg limuna 
  • 6 dl tučenog vrhnja 
  • 1 žlica sitnog šećera 
  • 8 listića želatine 
  • 1 veliku i 1 malu limenku bresaka 

Priprema:

Od bjelanjaka napravite snijeg i postupno dodavajte šećer, žumanjke i miješajte. Brašno pomiješajte s gustinom i praškom za pecivo i promiješajte s kremom. Tijesto stavite na namašćen ili masnim papirom obložen lim za torte i poravnajte. Pecite na 200 stupnjeva  oko 20 min. Ohlađeni biskvit prerežite, gornji dio mora biti nešto tanji. Donji dio biskvita ostavite na lim i oko njega stavite obruč za tortu. Posložite polovice breskvi sa udubljenjem prema gore. 

Svježi sir i sir za tiramisu izmiješajte, pritom pazite da ne ostanu grudice. Dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok. Želatinu napravite po uputi na vrećici i dodajte sir. Nakon desetak minuta dodajte 5 dl tučenog vrhnja izmiješanog sa žlicom sitnog šećera. Dobro izmiješajte, stavite na biskvit sa breskvama i ostavite na hladnom najmanje 3 - 4 sata. Gornji dio biskvita izrežite na 12 dijelova, obilno posipajte sitnim šećerom. Iz polovice breskvi narežite na 12 ploščica i lijepo složite na tiramisu kremu. Od preostaloga miješanog vrhnja na svaku ploščicu breskve napravite zvjezdicu. Narezani gornji dio biskvita koso (lepezasto) složite preko ploškica bresaka i vrhnja. 

 

Prosjek: 4 (+217)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)