Torta od ananasa s jogurtom

Autor: natašaklo   (palac x 18631) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Biskvit  4 jaja  2 žlice mlake vode  10 dag šećera  1 vrećica vanilin šećera  5 dag brašna  5 dag gustina  2 žličice praška za pecivo  7 dag mljevenih badema  Nadjev 7 listića želatine  10 dag šećera  1 vrećica vanilin šećera  1 limenka ananasa u kockicama (oko 50 dag)  30 dag jogurta  50 dag tučenog vrhnja  sok od jednog limuna  priprema: Bjelanjke miješajte sa 2 žlice vode, postupno dodavajte šećer i vanilin šećer. Dodajte žumanjke, brašno i gustin pomiješan s praškom za pecivo. Dodajte bademe i oprezno umiješajte. Stavite u namašten ili papirom za pečenje obložen lim za tortu, poravnajte i pecite na 200 stupnjeva, 15 - 20 min. Ohladite, prerežite. Polovicu biskvita stavite na platu za tortu i okolo stavite obruč za tortu. Želatinu stavite u vodu, kad omekša rastopite u toploj vodi (na 1 listić stavite 1 žlicu mlake vode). Šećer, ananas, vanilin šećer, jogurt i limunov sok promiješajte, dodajte želatinu i postupno umiješajte, stavite na hladno. Ćim se krema počne želirati, dodajte 20 dag tučenog vrhnja. Nadjev stavite na biskvit, poravnajte, gornji dio biskvita stavite na nadjev i držite na hladnome 2 sata. Sa preostalim tučenim vrhnjem premažite tortu, dio stavite u tuljac za ukrašavanje, napravite zvjezdice i ukrasite preostalim ananasom, po želji i kriškama naranče.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+254)

sastojci:

Biskvit 

  • 4 jaja 
  • 2 žlice mlake vode 
  • 10 dag šećera 
  • 1 vrećica vanilin šećera 
  • 5 dag brašna 
  • 5 dag gustina 
  • 2 žličice praška za pecivo 
  • 7 dag mljevenih badema 

Nadjev

  • 7 listića želatine 
  • 10 dag šećera 
  • 1 vrećica vanilin šećera 
  • 1 limenka ananasa u kockicama (oko 50 dag) 
  • 30 dag jogurta 
  • 50 dag tučenog vrhnja 
  • sok od jednog limuna 

priprema:

Bjelanjke miješajte sa 2 žlice vode, postupno dodavajte šećer i vanilin šećer. Dodajte žumanjke, brašno i gustin pomiješan s praškom za pecivo. Dodajte bademe i oprezno umiješajte. Stavite u namašten ili papirom za pečenje obložen lim za tortu, poravnajte i pecite na 200 stupnjeva, 15 - 20 min. Ohladite, prerežite. Polovicu biskvita stavite na platu za tortu i okolo stavite obruč za tortu. Želatinu stavite u vodu, kad omekša rastopite u toploj vodi (na 1 listić stavite 1 žlicu mlake vode). Šećer, ananas, vanilin šećer, jogurt i limunov sok promiješajte, dodajte želatinu i postupno umiješajte, stavite na hladno. Ćim se krema počne želirati, dodajte 20 dag tučenog vrhnja. Nadjev stavite na biskvit, poravnajte, gornji dio biskvita stavite na nadjev i držite na hladnome 2 sata. Sa preostalim tučenim vrhnjem premažite tortu, dio stavite u tuljac za ukrašavanje, napravite zvjezdice i ukrasite preostalim ananasom, po želji i kriškama naranče. 

Prosjek: 4 (+254)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)