Torta od banana

Autor: feky   (palac x 231) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
3 kg banana 60 dkg petit keksa 1 l mlijeka + mlijeko za kekse 8 žlica brašna 4 žlice gustina 1 margarin 30 dkg šećera u prahu 2 vanil šećera 10 dkg čokolade 20 dkg mljevenih oraha ili lješnjaka 2-3 šlag pjene (koje se prave s mlijekom) Priprema: u mlijeku skuhati brašno i gustin. u ohlađeno dodati margarin izrađen sa šećerom. masu podijeliti u 3 dijela. u prvi dio staviti otopljenu čokoladu, u drugi dio orahe ili lješnjake, a u treći dio vanil šećer. banane rezati na 3 dijela i prerezati po dužini kekse namočiti u toplom mlijeku i složiti na tacnu (za svaki red potrebno je 16 keksa). na kekse staviti prvu kremu, na kremu složiti narezane banane sa ravnim dijelom prema gore, na banane složiti kekse, zatim drugu kremu, banane, kekse, treću kremu banane i kekse.preko noći ostaviti u frižideru i drugi dan ukrasiti šlagom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+695)

Sastojc:

  • 3 kg banana
  • 60 dkg petit keksa
  • 1 l mlijeka + mlijeko za kekse
  • 8 žlica brašna
  • 4 žlice gustina
  • 1 margarin
  • 30 dkg šećera u prahu
  • 2 vanil šećera
  • 10 dkg čokolade
  • 20 dkg mljevenih oraha ili lješnjaka
  • 2-3 šlag pjene (koje se prave s mlijekom)

Priprema:

u mlijeku skuhati brašno i gustin. u ohlađeno dodati margarin izrađen sa šećerom. masu podijeliti u 3 dijela. u prvi dio staviti otopljenu čokoladu, u drugi dio orahe ili lješnjake, a u treći dio vanil šećer. banane rezati na 3 dijela i prerezati po dužini kekse namočiti u toplom mlijeku i složiti na tacnu (za svaki red potrebno je 16 keksa). na kekse staviti prvu kremu, na kremu složiti narezane banane sa ravnim dijelom prema gore, na banane složiti kekse, zatim drugu kremu, banane, kekse, treću kremu banane i kekse.preko noći ostaviti u frižideru i drugi dan ukrasiti šlagom.

Prosjek: 4 (+695)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika lulu's

O kako je dobra ova torta, nisam ni slutila kad sam prvi put radila gotovo identično prema ovom receptu. Kad je sezona jagoda, stavim njih umjesto banana, sve isto... Već imm dobru praksu i staž kad je u pitanju baš ova torta jer je stvarno sočna. Imajte na umu jedino da svaku koru biskvita poškropite ravnomjerno toplim mlijekom, premažete dijelom kreme, a na kraju tortu možete ukrasiti po želji. Ili netrebate ništa stavljati, ovisi za koju prigodu ju radite