Torta od čokolade

recepti_bez_slike
18 dkg maslaca 16 dkg čokolade 18 dkg šećera 9 žumanjka 18 dkg badema žlica ruma snijeg od bjelanjka žlica mrvica 5 dkg badema za ukras Krema: 5 jaja 18 dkg vanili šećera žličica brašna vanilija 18 dkg maslaca 16 dkg čokolade 4 dkg lješnjaka Postupak pripreme Maslac, otopljenu čokoladu i šećer dobro miješajte, zatim dodajte jedan po jedan žumanjak, neprestano miješajući. Napokon dodajte samljevene bademe, mrvice, rum i snijeg od bjelanjaka. Od ove smjese ispecite dva lista, a svaki se list, kad je pečen i ohlađen, razreže na dva lista. Ispečene listove sastavite kremom, a tortu prelijte glazurom od čokolade. Kremu napravite tako da se cijela jaja tuku šibom, pomalo dodaje šećer, umiješa vanilija i brašno, pa se tuče na vatri dok zavrije. Zatim  maknite s vatre i dalje tucite dok se smjesa ne ohladi. Maslac i otopljenu čokoladu dobro izmiješajte, dodajte ohlađenu kremu i pržene, samljevene lješnjake. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+318)

Sastojci

  • 18 dkg maslaca
  • 16 dkg čokolade
  • 18 dkg šećera
  • 9 žumanjka
  • 18 dkg badema
  • žlica ruma
  • snijeg od bjelanjka
  • žlica mrvica
  • 5 dkg badema za ukras

Krema:

  • 5 jaja
  • 18 dkg vanili šećera
  • žličica brašna
  • vanilija
  • 18 dkg maslaca
  • 16 dkg čokolade
  • 4 dkg lješnjaka

Postupak pripreme

Maslac, otopljenu čokoladu i šećer dobro miješajte, zatim dodajte jedan po jedan žumanjak, neprestano miješajući. Napokon dodajte samljevene bademe, mrvice, rum i snijeg od bjelanjaka. Od ove smjese ispecite dva lista, a svaki se list, kad je pečen i ohlađen, razreže na dva lista. Ispečene listove sastavite kremom, a tortu prelijte glazurom od čokolade.

Kremu napravite tako da se cijela jaja tuku šibom, pomalo dodaje šećer, umiješa vanilija i brašno, pa se tuče na vatri dok zavrije. Zatim  maknite s vatre i dalje tucite dok se smjesa ne ohladi. Maslac i otopljenu čokoladu dobro izmiješajte, dodajte ohlađenu kremu i pržene, samljevene lješnjake.

Prosjek: 4 (+318)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)