18 dkg maslaca
16 dkg čokolade
18 dkg šećera
9 žumanjka
18 dkg badema
žlica ruma
snijeg od bjelanjka
žlica mrvica
5 dkg badema za ukras
Krema:
5 jaja
18 dkg vanili šećera
žličica brašna
vanilija
18 dkg maslaca
16 dkg čokolade
4 dkg lješnjaka
Postupak pripreme
Maslac, otopljenu čokoladu i šećer dobro miješajte, zatim dodajte jedan po jedan žumanjak, neprestano miješajući. Napokon dodajte samljevene bademe, mrvice, rum i snijeg od bjelanjaka. Od ove smjese ispecite dva lista, a svaki se list, kad je pečen i ohlađen, razreže na dva lista. Ispečene listove sastavite kremom, a tortu prelijte glazurom od čokolade.
Kremu napravite tako da se cijela jaja tuku šibom, pomalo dodaje šećer, umiješa vanilija i brašno, pa se tuče na vatri dok zavrije. Zatim maknite s vatre i dalje tucite dok se smjesa ne ohladi. Maslac i otopljenu čokoladu dobro izmiješajte, dodajte ohlađenu kremu i pržene, samljevene lješnjake.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+318)
Sastojci
- 18 dkg maslaca
- 16 dkg čokolade
- 18 dkg šećera
- 9 žumanjka
- 18 dkg badema
- žlica ruma
- snijeg od bjelanjka
- žlica mrvica
- 5 dkg badema za ukras
Krema:
- 5 jaja
- 18 dkg vanili šećera
- žličica brašna
- vanilija
- 18 dkg maslaca
- 16 dkg čokolade
- 4 dkg lješnjaka
Postupak pripreme
Maslac, otopljenu čokoladu i šećer dobro miješajte, zatim dodajte jedan po jedan žumanjak, neprestano miješajući. Napokon dodajte samljevene bademe, mrvice, rum i snijeg od bjelanjaka. Od ove smjese ispecite dva lista, a svaki se list, kad je pečen i ohlađen, razreže na dva lista. Ispečene listove sastavite kremom, a tortu prelijte glazurom od čokolade.
Kremu napravite tako da se cijela jaja tuku šibom, pomalo dodaje šećer, umiješa vanilija i brašno, pa se tuče na vatri dok zavrije. Zatim maknite s vatre i dalje tucite dok se smjesa ne ohladi. Maslac i otopljenu čokoladu dobro izmiješajte, dodajte ohlađenu kremu i pržene, samljevene lješnjake.