Jež torta
Po šumi, širom, bez staze, puta Ježurka Ježić povazdan luta. Lovom se bavi često ga vide, s trista kopalja na juriš ide. I vuk i medo, pa čak i – ovca, poznaju ježa, slavnoga lovca.
Sastojci:
Biskvit: lagani biskvit od 4 jaja
Krema:
- 25 dag maslaca ili margarina
- 25 dag šećera u prahu
- 1 cijelo jaje
- 10 dag čokolade
- 1/2 dl ruma
- 10 dag badema
- 5 dag čokoladnih mrvica
Priprema:
Pripremite lagani biskvit.
Krema: Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte jaje, rastopljenu čokoladu i rum, pa sve dobro izmiješajte. Pečeni vrući biskvit izrežite u male kocke veličine 1 cm i umiješajte u pripremljenu kremu. Sve malo ohladite, te pomoću čokoladnih mrvica oblikujte tortu ježa i sl. Bademe prelijte kipućom vodom, ogulite kožicu i izrežite u duguljaste štapiće. Ohlađenog ježa ukrasite bademima tako da mu napravite bodlje i oči.
Link izvora / potpis autora: Foto: redakcija
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / torte / torte i slastice
- Sastojci: badem / brašno / čokolada / čokoladne mrvice / jaja / jaje / margarin / maslac / rum / šećer / šećer u prahu
To sam tražila!
Ja ću samo napraviti drugi oblik - peseka.