Jež torta

Biskvit: lagani biskvit od 4 jaja  Krema:  25 dag maslaca ili margarina  25 dag šećera u prahu  1 cijelo jaje  10 dag čokolade  1/2 dl ruma  10 dag badema  5 dag čokoladnih mrvica  Priprema: Pripremite lagani biskvit.  Krema: Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte jaje, rastopljenu čokoladu i rum, pa sve dobro izmiješajte. Pečeni vrući biskvit izrežite u male kocke veličine 1 cm i umiješajte u pripremljenu kremu. Sve malo ohladite, te pomoću čokoladnih mrvica oblikujte tortu ježa i sl. Bademe prelijte kipućom vodom, ogulite kožicu i izrežite u duguljaste štapiće. Ohlađenog ježa ukrasite bademima tako da mu napravite bodlje i oči. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Po šumi, širom, bez staze, puta Ježurka Ježić povazdan luta. Lovom se bavi često ga vide, s trista kopalja na juriš ide. I vuk i medo, pa čak i – ovca, poznaju ježa, slavnoga lovca.
Jež torta

Sastojci:

Biskvit: lagani biskvit od 4 jaja 

Krema: 

  • 25 dag maslaca ili margarina 
  • 25 dag šećera u prahu 
  • 1 cijelo jaje 
  • 10 dag čokolade 
  • 1/2 dl ruma 
  • 10 dag badema 
  • 5 dag čokoladnih mrvica 

Priprema:

Pripremite lagani biskvit. 

Krema: Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte jaje, rastopljenu čokoladu i rum, pa sve dobro izmiješajte. Pečeni vrući biskvit izrežite u male kocke veličine 1 cm i umiješajte u pripremljenu kremu. Sve malo ohladite, te pomoću čokoladnih mrvica oblikujte tortu ježa i sl. Bademe prelijte kipućom vodom, ogulite kožicu i izrežite u duguljaste štapiće. Ohlađenog ježa ukrasite bademima tako da mu napravite bodlje i oči.

Prosjek: 4.3 (+3)
Link izvora / potpis autora: Foto: redakcija
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika vejven's

To sam tražila!
Ja ću samo napraviti drugi oblik - peseka.