Tortellini u umaku od gorgonzole
SASTOJCI:
- 1 kg tortellina (po želji - u ovom slučaju su punjeni šunkom)
- 1 l vrhnja za kuhanje
- 2 gorgonzole
- sol
- ulje
- peršin
- origano
- parmezan (po želji)
PRIPREMA:
1. Stavite vodu da zakipi, posolite, dodajte malo ulja.
2. Zatim stavite gorgonzolu narezanu na kockice da se rastopi (bilo bi najbolje ako imate posudu za koju se ništa ne lijepi, na laganu vatru).
3. Kad voda zakipi, stavite tortelline. Kad su gotovi, ocijedite.
4. Kad se sir rastopi, dodajte sitno nasjeckani peršin i origano. Neka malo kipi. Miješajte. Zatim dodajte vrhnje za kuhanje i dobro promiješajte. Pojačajte malo vatru i tu i tamo malo miješajte dok ne zakipi. Ugasite.
POSLUŽIVANJE
Kad je sve gotovo, možete tortelline preliti umakom (čak je i bolje kad se malo napiju umaka) ili posebno servirajte tortelline i posebno umak.
Poslužite s parmezanom (po želji).
DOBAR TEK! :)
- Vaše oznake (tagovi): tortellini
- Sastojci: origano / parmezan / peršin / sol / voda / vrhnje za kuhanje