Voćni kolač
Ovaj kolač može stajati u hladnjaku 4 tjedna, ali jednom tjedno krpu treba ponovno navlažiti prošekom. Prije posluživanja ukrasite suhim voćem.
sastojci:
Tijesto
- 45 dag brašna
- 2 praška za pecivo
- 6 jaja
- 35 dag šećera
- 25 dag maslaca
- 1/2 dl prošeka
Voće
- 20 dag ušećerenih krušaka
- 20 dag ušećerenog ananasa
- 10 dag ušećerene limunove korice
- 10 dag ušećerenih crvenih trešanja
- 10 dag ušećerenih zelenih trešanja
- 10 dag sjeckanih oraha
- 20 dag sjeckanih badema
- 20 dag sjeckanih lješnjaka
- 30 dag grožđica
priprema:
Pjenasto umutite jaja, šećer i maslac, pa dodajte prošek i brašno s praškom za pecivo. Voće usitnite i izmiješajte, pa umijesite u tijesto. Lim dobro namažite maslacem, pobrašnite i stavite tijesto. Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva, pa pecite oko 2,5 sata. Pečeni kolač umotajte u čistu krpu navlaženu prošekom.
- Vrijeme pripreme: 3 sata
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): voćni kolač / kolač / kolači i slastice
- Sastojci: trešnje / šećer / prošek / prašak za pecivo / orasi / maslac / lješnjak / limunova korica / kruške / jaja / grožđice / brašno / badem / ananas