Voćni kolač

recepti_bez_slike
Tijesto  45 dag brašna  2 praška za pecivo  6 jaja  35 dag šećera  25 dag maslaca  1/2 dl prošeka  Voće  20 dag ušećerenih krušaka  20 dag ušećerenog ananasa  10 dag ušećerene limunove korice  10 dag ušećerenih crvenih trešanja  10 dag ušećerenih zelenih trešanja  10 dag sjeckanih oraha  20 dag sjeckanih badema  20 dag sjeckanih lješnjaka  30 dag grožđica  priprema: Pjenasto umutite jaja, šećer i maslac, pa dodajte prošek i brašno s praškom za pecivo. Voće usitnite i izmiješajte, pa umijesite u tijesto. Lim dobro namažite maslacem, pobrašnite i stavite tijesto. Pećnicu  zagrijte na 150 stupnjeva, pa pecite oko 2,5 sata. Pečeni kolač umotajte u čistu krpu navlaženu prošekom.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+641)
Ovaj kolač može stajati u hladnjaku 4 tjedna, ali jednom tjedno krpu treba ponovno navlažiti prošekom. Prije posluživanja ukrasite suhim voćem.

sastojci:

Tijesto 

  • 45 dag brašna 
  • 2 praška za pecivo 
  • 6 jaja 
  • 35 dag šećera 
  • 25 dag maslaca 
  • 1/2 dl prošeka 

Voće 

  • 20 dag ušećerenih krušaka 
  • 20 dag ušećerenog ananasa 
  • 10 dag ušećerene limunove korice 
  • 10 dag ušećerenih crvenih trešanja 
  • 10 dag ušećerenih zelenih trešanja 
  • 10 dag sjeckanih oraha 
  • 20 dag sjeckanih badema 
  • 20 dag sjeckanih lješnjaka 
  • 30 dag grožđica 

priprema:

Pjenasto umutite jaja, šećer i maslac, pa dodajte prošek i brašno s praškom za pecivo. Voće usitnite i izmiješajte, pa umijesite u tijesto. Lim dobro namažite maslacem, pobrašnite i stavite tijesto. Pećnicu  zagrijte na 150 stupnjeva, pa pecite oko 2,5 sata. Pečeni kolač umotajte u čistu krpu navlaženu prošekom. 

 

Prosjek: 4 (+641)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)