Zapečeni makaroni sa graškom
Evo vegetarijanskog recepta pa probajte
Sastojci
- 25 dkg makarona
- 1 šalica indijskih oraščića
- 1 šalica graška (svježi ili smrznuti)
- 2 i 1/2 šalice vode
- 1/2 šalice sjeckanog crvenog luka
- i 1 češanj bijelog sjeckanog
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica sjeckanog peršina
- malo soli
- za vegetarijance -vegetarijanske kobasice ili marinirani sejtan
- za mesaroše mesne kobasice
Postupak
Kuhati makarone prema uputi a grašak ubaci 3-4 min prije kraja. Ocijediti i isprati hladnom vodom i stavi ih u vatrostalnu posudu. Samelji indijske oraščiće.
Na maslinovom ulju pirjajte crveni luk, pri kraju češnjak, malo soli i to par minuta.Dodajte mljevene oraščiće i vode pa zakuhajte oko 5-6 min tj dok se umak ne zgusne.
Skuhajte kobasice i narežite ih na komade cca 2 cm
Zajedno sa umakom ubaci među makarone i promješaj. Preliti sa dvije žlice ulja pomješane sa mrvicama i peršinom.
Peći oko 20 min. u unaprijed zagrijanoj pećnici na 190C.
Po želji možete mijenjati vrstu povrća.
U slast!!!
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Sastojci: češnjak / crveni luk / grašak / kobasice