Zeleni pire od krumpira
Sastojci:
- 75 dag krumpira
- pola dl mlijeka
- 1 žlica naribanog sira, parmezana
- 5 grančica peršinovog lista
- maslac
- sol
priprema:
Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke i kuhajte u posoljenoj vodi. Zatim skuhani krumpir ocijedite, dosolite i zgnječite vilicom. Dodajte vruće mlijeko i žličicu maslaca pa izmiješajte u jednoličnu smjesu. Zatim u pire umiješajte naribani parmezan i nasjeckani peršinov list pa još jednom sve zajedno izmiješajte. Poslužite toplo kao prilog uz meso, perad, divljač, ribu i raznovrsna druga jela.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): zeleni pire / pire
- Sastojci: sol / sir / peršinov list / mlijeko / maslac / krumpir