Zagorska juha

recepti_bez_slike
16 dag dimljenog mesa od vratine ili rebara 8 dag gljiva (mogu biti i šampinjoni) 4 dag kuhane šunke 4 dag dimljene, mesnate slanine 30 dag krumpira 12 dag svježe rajčice (ili malo ukuhane) 8 dag svježe paprike (zimi možete staviti mljevenu sušenu papriku) 8 dag ulja 8 dag brašna 1 dl kiselog vrhnja 8 dag luka sol, papar Priprema zagorske juhe Nasjeckajte luk i ispržite na ulju. Dimljeno meso, šunku i slaninu narežite na kockice velike poput graška. Pirjajte ih 8 minuta na isprženom luku i dodajte paprike, gljive i rajčice, narezane također na jednako velike kockice. Pirjajte desetak minuta da se povrće raspadne. Zalijte kipućom vodom, stavite krumpir što ste ga prije ogulili i također narezali na kockice. Kuhajte 30 minuta. Načinite od preostalog ulja i brašna svijetlu zapršku te je metnite u juhu. Pustite da provri, posolite, popaprite. Umiješajte još i vrhnje, pa pustite da još malo kuha. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršunovim lišćem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)

Sastojci potrebni za zagorsku juhu

  • 16 dag dimljenog mesa od vratine ili rebara
  • 8 dag gljiva (mogu biti i šampinjoni)
  • 4 dag kuhane šunke
  • 4 dag dimljene, mesnate slanine
  • 30 dag krumpira
  • 12 dag svježe rajčice (ili malo ukuhane)
  • 8 dag svježe paprike (zimi možete staviti mljevenu sušenu papriku)
  • 8 dag ulja
  • 8 dag brašna
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 8 dag luka
  • sol, papar

Priprema zagorske juhe

Nasjeckajte luk i ispržite na ulju. Dimljeno meso, šunku i slaninu narežite na kockice velike poput graška. Pirjajte ih 8 minuta na isprženom luku i dodajte paprike, gljive i rajčice, narezane također na jednako velike kockice. Pirjajte desetak minuta da se povrće raspadne. Zalijte kipućom vodom, stavite krumpir što ste ga prije ogulili i također narezali na kockice. Kuhajte 30 minuta. Načinite od preostalog ulja i brašna svijetlu zapršku te je metnite u juhu. Pustite da provri, posolite, popaprite. Umiješajte još i vrhnje, pa pustite da još malo kuha. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršunovim lišćem.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)