Habsburška juha

Autor: LanaM   (palac x 39752) |moji recepti

0
200 g bijelog mesa kokoši 50 g vrganja 100 g mladog graška 150 g maslaca 150 g pšeničnog brašna pola jaja 0,6 dcl kiselog vrhnja 1,5 l goveđe juhe sol, papar Priprema: Na rastopljenom maslacu prepržite brašno. Grašak skuhajte i protisnite. Bijelo meso kokoši skuhajte i odvojite od kostiju. Narežite na sitne kocke, a juhu procijedite. Pripremite si goveđu juhu i njome zalijte prženo brašno, dodajte pirjane vrganje i dolijte kokošjom juhom. Pustite da sve zajedno prokuha. Dodajte protisnuti grašak i začinite po potrebi. U vrhnju razmutite jaja i prije posluživanja legirajte juhu. U juhi poslužite kao dodatak žličnjake od krumpira s mažuranom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • 200 g bijelog mesa kokoši
  • 50 g vrganja
  • 100 g mladog graška
  • 150 g maslaca
  • 150 g pšeničnog brašna
  • pola jaja
  • 0,6 dcl kiselog vrhnja
  • 1,5 l goveđe juhe
  • sol, papar

Priprema:

Na rastopljenom maslacu prepržite brašno. Grašak skuhajte i protisnite.
Bijelo meso kokoši skuhajte i odvojite od kostiju. Narežite na sitne kocke, a juhu procijedite.
Pripremite si goveđu juhu i njome zalijte prženo brašno, dodajte pirjane vrganje i dolijte kokošjom juhom. Pustite da sve zajedno prokuha.
Dodajte protisnuti grašak i začinite po potrebi. U vrhnju razmutite jaja i prije posluživanja legirajte juhu. U juhi poslužite kao dodatak žličnjake od krumpira s mažuranom. 

Prosjek: 3.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)