200 g bijelog mesa kokoši
50 g vrganja
100 g mladog graška
150 g maslaca
150 g pšeničnog brašna
pola jaja
0,6 dcl kiselog vrhnja
1,5 l goveđe juhe
sol, papar
Priprema:
Na rastopljenom maslacu prepržite brašno. Grašak skuhajte i protisnite.
Bijelo meso kokoši skuhajte i odvojite od kostiju. Narežite na sitne kocke, a juhu procijedite.
Pripremite si goveđu juhu i njome zalijte prženo brašno, dodajte pirjane vrganje i dolijte kokošjom juhom. Pustite da sve zajedno prokuha.
Dodajte protisnuti grašak i začinite po potrebi. U vrhnju razmutite jaja i prije posluživanja legirajte juhu. U juhi poslužite kao dodatak žličnjake od krumpira s mažuranom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+2)
Sastojci:
- 200 g bijelog mesa kokoši
- 50 g vrganja
- 100 g mladog graška
- 150 g maslaca
- 150 g pšeničnog brašna
- pola jaja
- 0,6 dcl kiselog vrhnja
- 1,5 l goveđe juhe
- sol, papar
Priprema:
Na rastopljenom maslacu prepržite brašno. Grašak skuhajte i protisnite.
Bijelo meso kokoši skuhajte i odvojite od kostiju. Narežite na sitne kocke, a juhu procijedite.
Pripremite si goveđu juhu i njome zalijte prženo brašno, dodajte pirjane vrganje i dolijte kokošjom juhom. Pustite da sve zajedno prokuha.
Dodajte protisnuti grašak i začinite po potrebi. U vrhnju razmutite jaja i prije posluživanja legirajte juhu. U juhi poslužite kao dodatak žličnjake od krumpira s mažuranom.
Link izvora / potpis autora: Damir Crleni